Adrian Severin, scrisoare pentru Catherine Ashton despre criza siriană

severin
severin

Europarlamentarul Adrian Severin îi solicită Înaltului Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Catherine Ashton, să propună ONU o rezoluție referitoare la criza din Siria, care să fie adoptată de Consiliul de Securitate. Eurodeputatul independent crede că Europa ar trebui să susțină acțiunea militară a SUA și, în consens internațional, să i se ceară Siriei să-și transfere armele de distrugere în masă către depozite sigure din terțe state.

”În calitate de europeni avem interesul vital de a nu lăsa SUA singure și izolate în executarea unei acțiuni militare în Siria, precum și de a evita alimentarea unei noi dispute între așa numitele “Europă veche” și „Europă nouă”. Trebuie de asemenea să ne preocupe și insecuritatea crescândă a Israelului, aflat în mijlocul “coșmarului arab” izvorât din “visul primăverii arabe””, scrie Adrian Severin.

Severin consideră că Siriei ar trebui să i se ceară, printr-o rezoluție adoptată de Consiliul de Securitate, ”să își transfere atât armele de distrugere în masă cât și utilajele esențiale pentru producerea lor, într-un depozit sigur, în unul sau mai multe state terțe, sub supravegherea ONU. Armele care nu pot fi transferate vor fi distruse pe loc de către autoritățile siriene sub supravegherea și cu susținerea ONU”.

Eurodeputatul vrea ca armele de distrugere în masă să fie returnate autorităților siriene, după ce va fi găsită o soluție politică pentru criza de la Damasc.

”Când cineva deține bunuri periculoase și este incapabil să le păzească, punând astfel în pericol siguranța vecinilor, este de datoria sa să mute bunurile respective într-un alt loc, unde cineva le va putea depozita în siguranță. Dacă proprietarul nu o face, toate părțile terțe afectate au legitimitatea de a interveni în scopul apărării securității colective. Nu este vorba de acuzații, condamnări, sancțiuni, confiscări, interferențe în afacerile interne ale altora sau de impunerea extrateritorialitații deciziilor externe. Este vorba despre protejarea securității locale, regionale și globale spre beneficiul tuturor”, mai spune Severin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel