Adrian Severin, eliberat. Prima DECLARAȚIE după ieșirea din închisoare: o farsă

Fostul europarlamentar Adrian Severin a oferit prima declarație de presă după eliberarea din închisoare. 

"Este o perioadă în care înveți răbdarea și în care poți să observi foarte multe lucruri care se întâmplă în afara acestei incinte în care am întâlnit oameni de foarte bună calitate, atât printre deținuți cât și printre salariații acestei instituții. Această perioadă nu a reprezentat un timp mort. A fost o etapă din viață pe care nu o doresc nimănui dar care odată venită, nu trebuie regretată pentru că este una de serioasă îmbogățire intelectuală și sufletească. Este vorba despre o farsă, nu a fost nimic adevărat(referitor la suma de bani pe care ar fi primit-o de la jurnaliștii britanici)," a declarat Adrian Severin. 

Acuzațiile 

Adrian Severin a fost acuzat de DNA că, în perioada decembrie 2010 - martie 2011, a acceptat promisiunea a doi jurnalişti de la publicaţia britanică "The Sunday Times", care efectuau o investigaţie sub acoperire, de a-i plăti 100.000 euro anual în schimbul depunerii de amendamente în comisiile de specialitate ale Parlamentului European, pe de o parte, şi votării împotriva altor amendamente ce nu corespundeau intereselor societăţii comerciale pe care aceştia pretindeau că o susţin, pe de altă parte. 

Pe 16 noiembrie 2016, Adrian Severin a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 4 ani închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel