Adina Florea, propunere șef DNA, trimisă către Iohannis. Niels Schnecker, ipoteză cheie

ADINA FLOREA
ADINA FLOREA

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, i-a trimis Președintelui României, Klaus Iohannis, propunerea sa pentru funcția de procuror-șef DNA, și anume Adina Florea. Analistul politic Niels Schnecker a comentat situația.

După ce Consiliul Superior al Magistraturii a dat un aviz negativ propunerii ca Adina Florea să ocupe șefia DNA, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a trimis recomandarea sa Președintelui României, Klaus Iohannis.

Niels Schnecker este de părere că Iohannis va respinge propunerea și afirmă că acesta ar mai avea dreptul la încă un refuz.

Modul în care mi-au explicat cei care se pricep în domeniul legii, acest refuz numai o dată nu se aplică la Adina Florea. În alte cuvinte, pentru că procedura a început anterior acestei decizii cu privire la refuz, nu se aplică la Adina Florea. Asta este ce înțeleg eu după ce m-am consultat cu o serie întreagă de specialișți. Dacă Adina Florea va fi refuzată, Iohannis încă are dreptul să mai refuze o dată. 

Eu cred că Președintele o va respinge. Acest lucru l-am spus din momentul în care am auzit-o la CSM prezentându-și proiectul. Având în vedere că ea a fost critică privind activitatea Laurei Codruța Kovesi, am spus că ea nu are nicio șansă la șefia DNA., a spus Niels Schnecker în cadrul jurnalului de știri la România TV.

Vezi și: Adina Florea, propunerea pentru șefia DNA, trimisă de Toader către Iohannis

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel