Adina Florea, propunerea pentru șefia DNA, trimisă de Toader către Iohannis

Adina Florea
Adina Florea

Tudorel Toader, ministrul Justiției, a trimis la Cotroceni, propunerea Adinei Florea pentru funcția de procuror-șef al DNA. 

Tudorel Toader a anunțat de vineri că a primit avizul CSM, iar astăzi a făcut o declarație prin care a lăsat să se înțeleagă că va trimite propunerile pe masa lui Klaus Iohannis: ”Avem trei candidaturi cu avizele CSM: şef DNA, adjunct DIICOT, director Resurse Umane la Parchetul General. Termin ședința aici și merg la Ministerul Justiției. Aproape am finalizat analizele rapoartelor de la Secţia de Procurori. Astăzi, nu plec de la minister şi încheiem procedura. Astăzi tragem linie”. 

La aflarea veștii că a fost nominalizată de către ministru pentru funcția de șefie în DNA, Adina Florea declara: ”Sunt foarte onorată, am primit vestea cu emoţie. Am fost şase candidaţi cu experienţă. Probabil a afost experienţa profesională, experienţa în funcţii de conducere, în proiectul managerial, în felul în care a fost prezentat. Să vedem dacă va fi materializată această numire. Despre o reformă a justiţiei am scris în cuprinsul raportului, nu are rost să le reiau la acest moment. Sunt pregătită să-mi desfăşor activitatea profesională în respectul legii, cu foarte multă bună-credinţă şi foarte multă maturitate. Este o provocare deocamdată, urmează o procedură în faţa secţiei pentru procurori, apoi în faţa domnului preşedinte. Nu s-au exercitat niciodată presiuni asupra mea. Mi-e greu să cred că după 28 ani va putea exercita cineva presiuni asupra mea. Urmează un interviu televizat în direct, o să aveţi acces la el, am încredere că voi obţine încrederea şi avizul colegilor mei. Nu am cunoştinţă despre existenţa unui dosar pe numele meu şi al unor colegi procurori, poate doar vreo urmărire in rem”. 

Președintele se află într-o vizită în Italia, ce va dura până în 17 octombrie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel