Adina Florea, la CSM: Îmi doresc ca presa să uite de mine!

Bogdan Cotigă / 08 oct 2018 / 11:40 Salveaza PDF Comentarii
Adina Florea
Descriere foto: Adina Florea

În cadrul CSM, Adina Florea a fost întrebată dacă este de părere că a fost excesivă "autopromovarea ei" în ceea ce privește candidatura la șefia DNA.

Adina Florea a replicat: "Îmi doresc ca presa să uite de mine dacă îmi este permis să spun acest lucru! Referitor la faptul că ați spus că am avut o intervenție în media de o oră și jumătate, trebuie să vă spun că era o chestiune referitoare la aspecte ce vizau activitatea mea profesională de doi ani încoace strict pe o anumită problemă juridică dintr-un anumit dosar penal. Nu a fost vorba despre altceva. Nu sunt vedetă și nici nu am fost vedetă”.

”Nu mi-am dorit eu să am acele ieșiri publice, presa m-a contactat. Dacă am lăsat impresia de autopromovare excesivă... îmi pare rău că s-a văzut așa”, a mai spus Adina Florea.

Despre protocoale

Procurorul Adina Florea, propunerea ministrului Justiţiei pentru a ocupa funcţia de procuror-şef al DNA, consideră că protocoalele încheiate între SRI şi alte instituţii ”adaugă la lege”.

Adina Florea a declarat, în timpul audierilor la Consiliul Superior al Magistraturii, că nu a cunoscut conţinutul protocoalelor până în momentul în care acestea au fost făcute publice.

”În toată activitatea desfăşurată nu am lucrat cu aceste protocoale. De fapt, nu le-am cunoscut, şi am declarat în mod constant acest lucru, decât în momentul în care ele au devenit publice. După părerea mea, aceste protocoale adaugă la lege. (...) După părerea mea, aceste protocoale au creat un alt cadru, altul decât acela procesual, în baza căruia să se poată lucra în acele echipe mixte operative, care sunt prevăzute de protocoale şi care, din punctul meu de vedere, exced cadrului procesual legal”, a afirmat Adina Florea, care a răspuns unei întrebări venite din partea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader. Totodată, Florea a subliniat că, în cazul în care va deveni procuror şef al DNA, va pune la dispoziţia unei eventuale comisii de anchetă toate documentele necesare aflării adevărului judiciar.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27