Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  ADEVĂRUL despre IBUPROFEN. N-ai fi crezut așa ceva! FAKE NEWS URIAȘ, demontat

ibuprofen
ibuprofen

Mai mulţi specialişti în domeniul medical, reputaţi profesori şi medici au reacţionat pentru a demonta ştirea despre presupuse efecte negative ale ibuprofenului în contextul pandemiei de coronavirus.

Într-o emisiune difuzată la DC News TV, mai mulţi reputaţi profesori şi medici, oameni aflaţi în prima linie de comunicare în contextul pandemiei de coronavirus, au intervenit pentru a demonta un FAKE NEWS despre presupuse efecte negative ale ibuprofenului în legătură cu noul coronavirus. Specialiştii au ţinut să liniştească populaţia, în speciale pe cei care au nevoie de acest medicament în tratamentul pe care îl urmează, arătând că sunt ştiri false şi că nu s-a dovedit ştiinţific că acest medicament ar avea efecte negative asupra organismului în cazul unei infectări cu noul coronavirus. 

Iată ce au transmis populaţiei Virgil Musta şi Alexandru Rafila:

Medicul Virgil Musta, șef secție boli infecțioase la Spitalul Victor Babeș din Timișoara: „Din păcate, apar o serie de astfel de ştiri, unele mai bine documentate, la altele din primul moment îţi dai seama că e un fake news. Se spunea că nu e recomandabil deoarece permite receptorilor pe care se fixează virusul în celulă să fie exprimaţi şi, astfel, ar favoriza această infecţie. Ceea ce NU s-a dovedit şi, probabil pentru că a avut o viralizare foarte mare această ştire, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a dat un comunicat în care spune că nu e verificată, că nu sunt dovezi ştiinţifice suficiente, motiv pentru care se poate da antiinflamatorul în cazul în care este necesar”.

Profesorul Alexandru Rafila: "A fost o alertă referitoare nu la Ibuprofen neapărat, ci la antiinflamatoarele nesteroidiene, iar lucrul acesta a pus o serie întreagă de probleme, întrucât a determinat o parte dintre pacienţii care aveau diverse boli cronice să renunţe la această categorie de medicamente, ori lucrul acesta chiar nu era normal şi, dacă sunt încă discuţii legate de utilitatea antiinflamatoarelor nesteroidiene în timpul infecţiei cu noul coronavirus, recomandarea e ca persoanele care au afecţiuni cronice tratate cu această categorie de substanţe să-şi continue tratamentul", a explicat profesorul Alexandru Rafila.

De asemenea, întrebat de unde crede că a plecat știrea falsă despre efectele negative ale ibuprofenului, dar și ce crede despre această informație, prof. Dumitru Lupuleasa, președinte al Colegiului Farmaciștilor, a răspuns:

"Presupuneri pot fi multe și întotdeauna se spune că păgubașul are mai multe păcate. Dacă stăm să ne gândim că producătorul de Ibuprofen este din altă țară și că în Franța sunt producători de Paracetamol, ar putea fi o pistă care ar explica acest lucru, dar nu merg pe presupuneri de genul acesta. Eu mă bucur să Agenția Europeană a Medicamentului și Agenția din România au infirmat acest zvon și atunci și pacienții, și prescriptorii, și colegii mei farmaciști vor merge cu eliberare, în condițiile în care se potrivește un astfel de anti-inflamator", a declarat Dumitru Lupuleasa, în exclusivitate pentru DC NEWS.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel