Adevărul despre conflictul RADET-ELCEN. Ce a făcut Primăria Capitalei

Primăria Muncipiului București are datorii uriașe către RADET, ceea ce a dus la un conflict RADET-ELCEN, furnizorul agentului termic de care depind 1,2 milioane de bucureșteni. 

Primăria Capitalei suportă 50% din prețul gigacaloriei. Teoretic. În realitate, municipalitatea are datorii de 600 de milioane de euro către RADET, fiindcă nu finanțează subvenția la gigacalorie, încă din anii trecuți. Cu tot cu penalități, datoria se ridică la un miliard. Faptul că PMB a terminat 2015 pe plus, cu 250 de milioane de lei, arătă că nu e o întârziere a plăților din lipsă de bani, ci probabil sumele nici nu au fost prinse în bugetul Capitalei. 

Prin urmare, s-a creat un cerc vicios din cauza faptului că PMB nu și-a achitat datoria către distribuitorul RADET, care a intrat într-un conflict cu ELCEN, furnizorul agentului termic.

ELCEN nu își poate face reparațiile curente, iar de modernizare sau eficientizare  nici nu poate fi vorba. Dacă ar executa silit RADET, nu ar câștiga nimic, pe de o parte, pe de alta nici nu are alternativă. Paradoxal, bucureștenii sunt cei mai buni platnici:asociațiile de proprietari nu au întârzieri la facturi. În schimb,  primăria a angajat o datorie uriașă numai la căldură, de circa 500 de euro pentru fiecare locuitor, indiferent dacă a beneficiat sau nu încălzire centralizată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel