S-a schimbat data pentru evaluarea națională 2023 în contextul grevei

FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

A fost trimis spre publicare în Monitorul Oficial ordinul de ministru pentru modificarea Calendarului de administrare a Evaluărilor Naționale la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a în anul școlar 2022-2023. 

Astfel, Evaluarea națională pentru clasa a VI-a va avea loc în zilele de 12 iunie - Limbă și comunicare, respectiv 13 iunie - Matematică și științe ale naturii.

 

CITEȘTE ȘI: Partea proastă cu greva profesorilor. Badea: „Cine sunt, cu adevărat, afectați”. Nu elevii - https://www.dcnews.ro/partea-proasta-cu-greva-profesorilor-badea-cine-sunt-cu-adevarat-afectati-nu-elevii_917955.html

 

 

 

VEZI ȘI ALTE ȘTIRI:

 

Reprezentanţii Consiliului Naţional al Elevilor au transmis o o scrisoare premierului Nicolae Ciucă şi ministrului Educaţiei, Ligia Deca. Ei cer concretizarea tuturor propunerilor venite din partea profesorilor din România cât mai urgent posibil şi stabilirea unei proceduri de urgenţă pentru înscrierea elevilor la examenul de bacalaureat.

„Astăzi ar trebui să înceapă înscrierea la examenul de bacalaureat, etapa de debut a calendarului celor mai importante examene naţionale. Însă, din păcate, unii elevi din România nu vor avea această posibilitate, luând în calcul întregul context în care ne aflăm şi probabilitatea ca resursa umană a unor unităţi de învăţământ să nu permită organizarea optimă a acestui proces. Totodată, finalul săptămânii viitoare marchează, cel puţin teoretic, conform calendarului în vigoare, încheierea cursurilor pentru elevii claselor a XII-a. Vocile acestor elevi, care nu cunosc încă modul în care le va fi încheiată situaţia şcolară, trebuie ascultate în paralel cu susţinerea noastră, a tuturor, pentru cadrele didactice. În acest sens, vă solicităm concretizarea tuturor propunerilor venite din partea profesorilor din România cât mai urgent posibil. De asemenea, ne dorim ca, pe termen scurt, să fie stabilită o procedură de urgenţă pentru înscrierea elevilor la examenul de bacalaureat", a transmis CNE într-un comunicat.



„Singura modalitate prin care am putea reveni la normalitate şi la calendarul iniţial al examenelor naţionale este implicarea reală a Guvernului României în a readuce echilibrul în sectorul de educaţie. Este evident că negocierile derulate până în prezent nu au conturat o soluţie viabilă pentru conflictul existent. Atragem atenţia asupra contextului critic în care ne aflăm şi subliniem necesitatea de a purta un dialog constructiv cu sindicatele din învăţământ", mai zic reprezentanţii CNE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel