Partea proastă cu greva profesorilor. Badea: „Cine sunt, cu adevărat, afectați”. Nu elevii

Mircea Badea a vorbit despre greva profesorilor.

El a spus că, din păcate, cei care suferă cel mai mult în această perioadă sunt chiar profesorii. De ce? Pentru că pe timpul grevei, profesorii nu sunt plătiți.

Profesorilor aflați acum în greva li se suspendă contractul de muncă în perioada acestor zile nelucrate. Ceea ce înseamnă că nu sunt plătiți pentru acele zile, urmând să piardă inclusiv sporuri, naveta și alte indemnizații.

„Cu cât se prelungește mai mult greva, cu atât este mai dificil pentru profesori. De ce? Pentru că în timpul grevei, profesorii nu sunt plătiți. Cei care sunt plătiți mizerabil, adică majoritatea, nu mai sunt plătiți deloc. Cu cât se prelungește greva, devine o problemă existențială pentru că vine rata la bancă. Vine viața peste tine și tu nu încasezi bani. Și atunci, fiecare zi care trece este mai dificilă pentru profesori decât pentru Guvern”, a zis Mircea Badea.

„Profesorii din Finlanda au făcut grevă șase luni și după aceea, sistemul de învățământ s-a reformat din rădăcini. Așa o fi, nu ma pricep. Nu știu însă dacă profesorii din România rezistă măcar două luni în grevă. De ce? Pentru că nu rezistă financiar”, a spus Mircea Badea la Antena 3 CNN.

Greva generală din Educaţie continuă, pentru că, după trei zile de pauză în negocieri, executivul nu a venit cu o soluţie care să ducă la stingerea conflictului din educaţie, au anunţat duminică Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ şi Federaţia Sindicatelor din Educaţie "SPIRU HARET".

VEZI ȘI: Răspuns la întrebarea „Ce se tot vaită profesorii? Unii dintre noi nu avem nici măcar 2.500 lei, cât câștigă un debutant, și nu ne plângem atât” - https://www.dcnews.ro/raspuns-la-intrebarea-ce-se-tot-vaita-profesorii-unii-dintre-noi-nu-avem-nici-macar-2-500-lei-cat-castiga-un-debutant-si-tot-nu-ne-plangem-atat_917626.html

„Observăm cum Guvernul, prin purtătorul său de cuvânt, propune aceleaşi prime/vouchere pe care angajaţii din învăţământ le-au refuzat săptămâna trecută", se arată într-un comunicat de presă semnat de preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret", Marius Ovidiu Nistor şi preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Simion Hăncescu.

„Guvernul României trebuie să înţeleagă, măcar acum, în al doisprezecelea ceas, că încă nu a rezolvat cerinţa esenţială: emiterea unei OUG prin care să se garanteze că, în noua lege a salarizării, salariul profesorului debutant va fi egal cu cel puţin salariul mediu brut pe economie, prevedere care a fost eliminată din Legea Învăţământului Preuniversitar", precizează liderii sindicali.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel