Actorul R. Lee Ermey a MURIT

Actorul american R. Lee Ermey, un fost puşcaş marin devenit star la Hollywood, cunoscut pentru interpretarea rolurilor unor militari pragmatici şi lipsiţi de sensibilitate, precum sergentul Hartman din filmul "Full Metal Jacket", regizat de Stanley Kubrick, a murit la vârsta de 74 de ani, a anunţat managerul artistului, citat de Reuters. 

Originar din statul american Kansas, R. Lee Ermey a murit duminică în urma complicaţiilor medicale provocate de o pneumonie, a precizat managerul Bill Rogin într-un mesaj publicat pe Twitter. 

Actorul american, care a luptat în războiul din Vietnam, a devenit celebru cu rolul sergentului Hartman din filmul "Full Metal Jacket" (1987), regizat de Stanley Kubrick, în care personajul său, un militar sever şi cu un limbaj colorat, încerca să îi transforme pe tinerii recruţi, în rândul cărora se afla şi Joker, personaj interpretat de Matthew Modine, în puşcaşi marini bine antrenaţi şi pregătiţi de luptă. 

Nominalizare la glogul de aur 

Pentru acea interpretare, R. Lee Ermey a fost nominalizat în 1988 la Globul de Aur pentru cel mai bun actor în rol secundar. 

Într-o carieră de patru decenii, actorul american a interpretat şi alte roluri în filme memorabile - pilot de elicopter în "Apocalypse Now", autoritarul primar Tillman din "Mississippi Burning" şi a asigurat vocea personajului Sarge, un soldat din plastic din filmul de animaţie "Toy Story", relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel