Activistul pentru drepturile omului Lev Ponomarev a părăsit Rusia din cauza amenințărilor Kremlinului

Activistul pentru drepturile omului Lev Ponomarev a părăsit Rusia din cauza amenințărilor Kremlinului / Foto: Facebook Lev Penomarev
Activistul pentru drepturile omului Lev Ponomarev a părăsit Rusia din cauza amenințărilor Kremlinului / Foto: Facebook Lev Penomarev

Activistul pentru drepturile omului Lev Ponomarev a părăsit temporar Rusia. 

Activistul pentru drepturile omului Lev Ponomarev, recunoscut de autoritățile ruse ca agent străin în Federația Rusă, a anunțat vineri că părăsește temporar Rusia.

”Am părăsit temporar Rusia, permițându-mi o vacanță pentru prima dată după mult timp. Situația din jurul meu și al organizațiilor mele pentru drepturile omului a fost alarmantă în tot acest timp. Acestea sunt provocări constante, atacuri de spam, detenții și, nu voi ascunde, diferite planuri în privința mea.”, spune scrisoarea lui Ponomarev, care a fost publicată pe site-ul organizației publice ”Pentru Drepturile Omului” (recunoscută în Federația Rusă ca agent ONG-străin și lichidată), scrie Interfax.

”Urmăresc situația alarmantă din Rusia și continui să îndeplinesc toate funcțiile disponibile în acest moment”, a adăugat Ponomarev.

Mișcarea ”Pentru Drepturile Omului”, creată la 20 noiembrie 1997, a fost recunoscută de Ministerul Justiției al Federației Ruse ca NPO-agent străin în 2014, după care a început să funcționeze fără a forma o entitate juridică. Pe 7 martie 2021, a fost lichidată din cauza includerii lui Ponomarev, care o conducea, în registrul agenților media străini.

Navalnîi a intentat un proces în legătură cu includerea sa în registrul teroriştilor şi extremiştilor

Tribunalul Meshchansky din Moscova a înregistrat o cerere administrativă din partea liderului opoziției Alexei Navalnîi împotriva Rosfinmonitoring, care la sfârșitul lunii ianuarie l-a inclus pe lista teroriștilor și extremiștilor, reiese din datele instanței.

Potrivit cabinetului de dosare, cererea împotriva Rosfinmonitoring a fost înregistrată joi, 21 aprilie. După cum a explicat pentru Interfax partea de apărare a lui Navalnîi, procesul este legat de includerea sa pe lista extremiștilor și teroriştilor.

Pe 25 ianuarie, Navalnîi a fost inclus de Rosfinmonitoring pe lista organizațiilor și indivizilor în privința cărora există informații despre implicarea lor în activități teroriste și extremiste. Pe lângă Navalnîi, pe listă figurează cei mai apropiați asociați ai săi, care au devenit anterior inculpați în dosarul de extremism. Lyubov Sobol, Vyacheslav Gimadi, Georgy Alburov, Ruslan Shaveddinov s-au adăugat la listă. În ianuarie, alți doi asociați ai lui Navalny, Leonid Volkov și Ivan Zhdanov, au fost incluși pe lista Rosfinmonitoring. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel