Navalnîi a intentat un proces în legătură cu includerea sa în registrul teroriştilor şi extremiştilor

Navalnîi a intentat un proces în legătură cu includerea sa în registrul teroriştilor şi extremiştilor / Foto: Facebook Alexei Navalnîi
Navalnîi a intentat un proces în legătură cu includerea sa în registrul teroriştilor şi extremiştilor / Foto: Facebook Alexei Navalnîi

Opozantul rus Alexei Navalnîi a intentat un proces în legătură cu includerea sa în registrul teroriştilor şi extremiştilor.

Tribunalul Meshchansky din Moscova a înregistrat o cerere administrativă din partea liderului opoziției Alexei Navalnîi împotriva Rosfinmonitoring, care la sfârșitul lunii ianuarie l-a inclus pe lista teroriștilor și extremiștilor, reiese din datele instanței, scrie Interfax.

Potrivit cabinetului de dosare, cererea împotriva Rosfinmonitoring a fost înregistrată joi, 21 aprilie. După cum a explicat pentru Interfax partea de apărare a lui Navalnîi, procesul este legat de includerea sa pe lista extremiștilor și teroriştilor.

Pe 25 ianuarie, Navalnîi a fost inclus de Rosfinmonitoring pe lista organizațiilor și indivizilor în privința cărora există informații despre implicarea lor în activități teroriste și extremiste. Interfax nu are încă un comentariu de la serviciul de presă al instanței.

Pe lângă Navalnîi, pe listă figurează cei mai apropiați asociați ai săi, care au devenit anterior inculpați în dosarul de extremism. Lyubov Sobol, Vyacheslav Gimadi, Georgy Alburov, Ruslan Shaveddinov s-au adăugat la listă. În ianuarie, alți doi asociați ai lui Navalny, Leonid Volkov și Ivan Zhdanov, au fost incluși pe lista Rosfinmonitoring.

În data de 28 septembrie 2021, TFR a raportat că a fost deschis un dosar penal privind crearea unei comunități extremiste și participarea la aceasta împotriva lui Navalnîi și a celor mai apropiați ai săi: Volkov, Jdanov, Sobol, Alburov, Shaveddinov și alții. Toți sunt în prezent în străinătate. Navalnîi este închis într-o colonie din regiunea Vladimir.

Alexei Navalnîi îi cheamă pe ruși și occidentali să se ridice împotriva Moscovei

Navalnîi a îndemnat giganţii occidentali din domeniul tehnologiei să deschidă un "front al informaţiei" prin intermediul unor campanii publicitare menite să ajungă la ruşi, informează AFP și Agerpres. 

"Îl îndemn pe preşedintele SUA (Joe Biden), pe (premierul britanic) Boris Johnson, Comisia Europeană, pe (preşedinta Comisiei Europene) Ursula von der Leyen, pe (fondatorul Facebook) Mark Zuckerberg (...) să găsească foarte urgent o soluţie pentru a zdrobi propaganda lui Putin, utilizând oportunităţile publicităţii de pe reţelele sociale", a scris Navalnîi pe Twitter. "Avem nevoie de publicitate. De multă publicitate", a adăugat Navalnîi. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel