Jurnaliști PRO TV, Realitatea TV, acreditări respinse. Centrul pentru Jurnalism Independent reacționează

Alexandru Ichim / 22 Martie 2019 / 15:15 Salveaza PDF Comentarii
Tudorel Toader
Tudorel Toader

Centrul pentru Jurnalism Independent a reacționat după ce ministrul Justiției, Tudorel Toader, a refuzat să acrediteze mai mulți jurnaliști.

Centrul pentru Jurnalism Independent cere Ministerului să justifice refuzarea acreditării jurnaliștilor Ovidiu Oanță (PRO TV) și Ionela Arcanu (Realitatea TV) și reamintește angajaților de la Biroul Mass media din Ministerul de Justiție că o astfel de decizie trebuie luată doar în situații excepționale, pentru "fapte care împiedică desfășurarea normală a activității instituției sau autorității publice respective și care nu privesc opiniile exprimate în presă de respectivul ziarist".

Vezi și: Jurnaliști neacreditați la Ministerul Justiției. Toader, prima reacție

”Considerăm că această decizie este extrem de gravă, mai ales în contextul declarațiilor Ministrului Justiției din 4 martie, când a amenințat jurnaliștii cu neacordarea acreditării pentru că au pus întrebări "Deci, vă promit următorul lucru: am pe masă solicitările de reacreditare pentru 2019. În măsura în care nu dați curs formulelor protocolare pe care le-am stabilit, voi proceda și eu în consecință. Vă rog, așadar...". Această atitudine este inacceptabilă și limitează dreptul la informare al cetățenilor. Ministerul Justiției trebuie să respecte legile românești, precum și jurisprudența europeană”, se arată într-un comunicat de presă al CJI. 

CJI mai precizează că se oferă să furnizeze gratuit cursuri angajaților de la Biroul Mass media din Ministerul de Justiție privind respectarea legii liberului acces la informațiile de interes public. 

Vezi și: Se clatină scaunul lui Toader. Borza, previziunea momentului pe scena politică

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24