Acordul de explorare deţinut de OMV Petrom a fost prelungit de Guvern cu trei ani

[] []

07 sep 2011 / 20:26
Salveaza PDF Comentarii
guvernul a prelungit acordul cu OMW
guvernul a prelungit acordul cu OMW

Acordul de explorare deţinut de OMV Petrom (SNP) a fost prelungit cu trei ani şi vizează nouă perimetre terestre şi unul marin, în suprafaţă cumulată de 23.000 kilometri pătraţi, cu 30% mai puţin decât în înţelegerea iniţială, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean.

"Guvernul a decis să prelungească cu trei ani perioada de explorare din cadrul acordurilor petroliere de explorare, dezvoltare, exploatare deţinute de Petrom-OMV. Vorbim, practic, de cercetările geologice de punere în evidenţă a hidrocarburilor. De asemenea, la renegocieri s-au redus zonele de explorare cu 30%", a spus Ioana Muntean, informează Mediafax.

La rândul său, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale, Alexandru Pătruţi, a susţinut că la luarea deciziei de prelungire a acordului s-a avut în vedere "necesitatea suplimentării lucrărilor de cercetare" pentru punerea în evidenţă a hidrocarburilor.

În urmă cu două luni, Guvernul a decis ca perioada în care OMV Petrom are drept de explorare în perimetrul Neptun din bazinul Mării Negre să fie prelungită cu cinci ani.


Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23