Acord SUA-Turcia: americanii vor folosi baze turce în lupta contra ISIS

Turcia permite coaliției conduse de Statele Unite ale Americii să folosească bazele sale militare în campania împotriva jihadiștilor Statului Islamic, inclusiv o instalație importantă aflată la 170 de kilometri distanță de granița siriană, a anunțat consilierul pentru securitate națională de la Casa Albă, Susan Rice.

Administrația Obama a presat Turcia să aibă un rol mai proeminent împotriva extremiștilor, iar un înalt oficial american a confirmat că Ankara a acceptat să antreneze rebelii sirieni "moderați" pe pământ turc.

Secretarul pentru Apărare al SUA, Chuck Hagel, care efectuează un turneu în America Latină, a declarat că americanii vor acces la bazele turce aeriene, inclusiv la cea din Incirlik, din sudul țării, de unde să lanseze atacuri împotriva militanților islamiști.

Turcia are granițe cu ambele țări, însă până acum a exclus orice operațiune terestră și nu le-a permis kurzilor de pe teritoriul său să treacă frontiera în Siria pentru a lupta împotriva jihadiștilor.

În ultimele zile, combatanții SI au avansat spre orașul Kobane, care are un punct de trecere a frontierei cu Turcia.

Coaliția internațională, în frunte cu SUA, le oferă sprijin aerian kurzilor din Siria care luptă cu SI în apropierea orașului Kobane.

Turcia, de neînțeles: ISIS face prăpăd în Kobane, sub ochii ei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel