Acord România SUA, pentru situații de dezastru

foto: dsu.mai.gov.ro
foto: dsu.mai.gov.ro

Astăzi, la Bruxelles, a fost semnat un protocol de colaborare între DSU şi FEMA (SUA), pe tema dezastrelor naturale.

Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) și Agenția Federală pentru Managementul Situațiilor de Urgență (FEMA) din Statele Unite ale Americii au pus bazele astăzi, 15 noiembrie, la Bruxelles, unei colaborări pe termen lung, prin semnarea unui protocol de colaborare care prevede, printre altele, creșterea rezilienței și pregătirii celor două țări pentru a face față dezastrelor.

Protocolul a fost semnat la sediul Delegației Permanente a SUA la NATO de șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat și administratorul adjunct pentru protecție și pregătire națională din cadrul FEMA, prof. dr. Daniel Kaniewski.

Scopul protocolului este acela de a crește nivelul de reziliență și de a reduce riscul de dezastre atât în România, cât și în Statele Unite ale Americii, de a facilita colaborarea în caz de dezastre și de a face schimb de experiență în domeniul pregătirii pentru situațiile de urgență.

Acordul semnat între DSU și FEMA are o valabilitate de cinci ani, cu posibilitatea de prelungire. Colaborarea dintre DSU și FEMA a început în 2016 când a fost semnat un memorandum privind organizarea unor cursuri de instruire pe partea de reziliență și asigurarea continuității în cazul unor dezastre.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel