Acord istoric semnat la Palatul Cotroceni. Mesajul lui Klaus Iohannis. Ce spune Victor Ciutacu

Partidele parlamentare și președintele Klaus Iohannis au ajuns la un acord în urma consultărilor de luni. 

2% pentru Armată din 2017 pe un interval minim de zece ani este acordul la care au ajuns președintele și liderii partidelor parlamentare. Totul a devenit oficial, marți, la ora 10:00, când a fost semnat acordul istoric la Palatul Cotroceni. 

Președintele Klaus Iohannis a mulțumit tuturor celor prezenți pentru că au înțeles, "cu maturitate, că este nevoie de un acord pentru finanțarea Armatei semnat de toate partidele parlamentare". "Astăzi, le arătăm militarilor români că-i respectăm", a subliniat Klaus Iohannis, care a precizat că pe lângă faptul că armata este furnizor de securitate, "poate fi un furnizor de dezvoltare economică". 

Jurnalistul Victor Ciutacu a comentat, la România TV, că "Respectul nu numai se declară, ci se și probează. Ne place sau nu, se arată, în primul rând, financiar. În ce măsură merită să-ți riști viața pentru orice sumă de bani? Dacă nu poți să le oferi retribuțiile militarilor americani, măcar să le oferi tehnică de război care să le salveze viața. Acum, liderii politici s-au întâlnit să se semneze un acord despre cum să avem bani. Să fie bine ca să nu fie rău. Dacă economia nu merge, nu o să dai niciodată 2% la Armată doar dacă tai din altă parte". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel