Alcoolul contrafăcut face victime pe bandă rulantă în India

FOTO: Pixabay.com
FOTO: Pixabay.com

Cel puţin 17 persoane au murit şi 44 de persoane sunt spitalizate după ce au consumat alcool produs ilegal în statul Uttar Pradesh, din nordul Indiei, au declarat miercuri oficiali locali, citaţi de Xinhua.

"Bilanţul era de 12 morţi, însă în dimineaţa zilei de azi am primit un raport de la spitalul din Lucknow că alte două persoane care primeau tratament specializat au murit", a declarat Udai Bhanu Tripathi, magistrat din districtul Barabanki.

"În afară de acestea, avem trei decese în spital, în privinţa cărora familiile susţin că victimele au consumat alcool contrafăcut. Dintre acestea, două au fost deja incinerate fără autopsie, însă pentru cel de-al treilea cadavru a fost efectuată o autopsie şi aşteaptă un raport. Dacă luăm în considerare toate cazurile, atunci bilanţul deceselor este de 17", a precizat responsabilul.

De asemenea, 44 de persoane primesc tratament în spitale din Barabanki şi Lucknow.

Distribuitorul a fost identificat



Poliţia a declarat că victimele au cumpărat alcool contrafăcut de la un magazin autorizat de direcţia pentru accize din piaţa din Raniganj, un sat din districtul Barabanki, situat la circa 58 de kilometri est de Lucknow, capitala statului Uttar Pradesh.

Potrivit responsabililor medicali, victimele au ajuns la spital luni seară, acuzând probleme de respiraţie şi vedere şi greaţă.

În urma deceselor, autorităţile au emis o alertă pentru două mărci de băutură, vândute de magazinele autorizate de direcţia pentru accize în regiunea respectivă şi în întreaga ţară.

Până în prezent, autorităţile au suspendat din funcţie 10 responsabili din cadrul direcţiei pentru accize.

Cu 200 de milioane de locuitori, Uttar Pradesh, condus de partidul Bhartiya Janata (BJP), aflat la guvernare, este cel mai populat stat din India.

Vezi și: Alcool contrafăcut. Alertă, după ce aproape 100 de persoane au murit

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel