Alcool contrafăcut. Alertă, după ce aproape 100 de persoane au murit

Nouăzeci şi opt de persoane au murit şi cel puţin 200 au fost spitalizate, după ce au consumat alcool contrafăcut

Totul a avut loc în nord-estul Indiei. Potrivit unui oficial din districtul Golaghat, în statul Assam, oamenii au început să se îmbolnăvească joi seara după ce au consumat o băutură alcoolică contrafăcută. Majoritatea victimelor, multe dintre ele femei, lucrau pe plantaţii de ceai din zonă.

"Oamenii au venit la spital cu vomă, aproape fără suflare şi cu dureri toracice severe", a explicat medicul Ratul Bordoloi, director adjunct al serviciilor de sănătate din Golaghat.

Şeful guvernului din statul Assam, Sarbananda Sonowal, a ordonat deschiderea unei anchete. Poliţia a anunţat arestarea unui bărbat care vindea alcool contrafăcut şi doi oficiali ai direcţiei taxelor din district au fost suspendaţi pentru că nu au luat măsuri de precauţie înainte de vânzarea acestui alcool.

Vezi și: Anamaria Prodan, veste tragică: Medicii mi-au spus că mai are două săptămâni de trăit

Substanţă chimică otrăvitoare

Ministrul Sănătăţii din statul Assam, Himanta Biswa Sarma, a declarat că autorităţile au fost informate despre cel puţin "80 de morţi" în districtele afectate, "însă, în acelaşi timp, au murit şi alţi oameni în afara spitalului".

Conform informaţiilor din presă, numărul deceselor depăşeşte 100 şi autorităţile verifică numărul exact de victime. Comerţul cu alcool contrafăcut înfloreşte în India deoarece acesta este cu mult mai ieftin decât cel produs legal. Băuturile contrafăcute conţin adesea niveluri ridicate de metanol, o substanţă chimică otrăvitoare, care intră în componenţa antigelului.

Vezi și: ZODIA care primește o sumă mare de BANI. Astrolog DCNews: Vă reveniți

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel