Accidentul cu morţi produs în staţia de autobuz, accident colectiv de muncă

Accidentul în care cinci persoane au murit, luni dimineaţă, după ce au fost lovite de o maşină în timp ce se aflau într-o staţie de autobuz, ar putea fi considerat colectiv accident de muncă, dacă se demonstrează că victimele se îndreptau în acel moment spre serviciu.

'În acest moment, sunt verificate firmele ai căror salariaţi au fost implicaţi în accidentul respectiv, urmând a se stabili caracterul accidentului. Vrem să stabilim dacă victimele se aflau pe traseul de acasă spre locul de muncă sau invers. Dacă este accident de muncă, îl vom trece la accident colectiv, ţinând cont că sunt mai mult de trei persoane implicate în eveniment. Ancheta se va finaliza în 15 zile. În contextul în care se stabileşte că ar fi accident de muncă, se înaintează dosarul spre avizare Inspecţiei Muncii. În ceea ce priveşte şoferul implicat în accident, din informaţiile preliminare reiese că s-ar fi aflat pe traseul spre locul de muncă', a declarat, pentru AGERPRES, şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Brăila, Liviu Arhire.

Cinci persoane au decedat, iar două au fost rănite, luni dimineaţă, pe strada Râmnicu Sărat din municipiul Brăila, după ce un şofer a pierdut controlul volanului şi a intrat în viteză pe trotuar şi în staţia de autobuz unde se aflau victimele. Potrivit informaţiilor furnizate AGERPRES de purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, lt. col. Ştefan Stoian, maşina implicată în accident a fost grav avariată, fiind nevoie de intervenţia unui echipaj de la descarcerare pentru scoaterea şoferului vinovat de producerea accidentului şi transportarea lui la spital. Intervenţia echipei de descarcerare a fost cu atât mai dificilă cu cât şoferul, în vârstă de 27 de ani, este supraponderal, având în jur de 130 kg. Starea lui este stabilă şi se află internat la Secţia de ortopedie a Spitalului Judeţean Brăila.

A şaptea victimă a accidentului, o femeie de 47 de ani, a suferit o fractură la gambă şi se află internată tot în Secţia de ortopedie a Spitalului Judeţean Brăila. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel