Accidentele, prevenite cu AGHEASMĂ. Un preot a sfințit CURBA MORȚII din Bacău - VIDEO

Accidentele, prevenite cu AGHEASMĂ. Un preot a sfințit CURBA MORȚII din Bacău / Foto: Captură video Facebook
Accidentele, prevenite cu AGHEASMĂ. Un preot a sfințit CURBA MORȚII din Bacău / Foto: Captură video Facebook

Un preot a sfințit o curbă periculoasă din județul Bacău.

Un preot din județul Bacău a organizat o slujbă mai puțin obișnuită. Acesta a sfințit o intersecție periculoasă, supranumită ”curba morții”, aflată la ieșirea din Onești spre Bacău. Anume în acea zonă se produc frecvent accidente rutiere, de multe ori fatale. Preotul speră că astfel curba va deveni mai sigură pentru șoferi.

"Astăzi, 2 februarie, la ÎNTÂMPINAREA DOMNULUI, după săvârșirea Sfintei Liturghii, am mers să sfințim locul numit " CURBA MORȚII" și am săvârșit rugăciuni întru călătorie binecuvântată a celor ce trec pe acolo și să fie izbăviți de accidente și de moarte năpraznică toți cei ce conduc autovehiculele și cei care merg în ele. Dumnezeu să vă păzească pe toți, să vă apere, să ajungeți sănătoși la destinație și să fiți izbăviți de orice accident", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Parohiei Bratila de Jos.

România vs Suedia, siguranţa pe şosele în cifre. De 10 ori mai multe decese în România

Titi Aur, fost pilot de raliuri şi actual instructor de conducere defensivă, a realizat un material media cu rol de conştientizare a şoferilor şi pietonilor deopotrivă - "Sânge pe şosea" prin care  a dorit să aducă în prim plan diferenţele majore dintre România şi Suedia la capitolul siguranţă pe şosele. În interviul de astăzi de la DCNews, acesta a ţinut să precizeze că România rămâne în continuare pe ruşinosul prim loc la numărul de morţi pe şosele. Statisticile sunt cu atât mai îngrijorătoare cu cât în 2019 (când s-a realizat ultima statistică oficială despre copiii morţi în accidente), România a avut 140 de copii morţi în accidente, în vreme ce Suedia nu a înregistrat niciun copil care să-şi fi pierdut viaţa pe şosele.

"Asta înseamnă că se poate. Şi tocmai de aceea am plecat cu colegul meu, Silviu Moraru, în Suedia şi, împreună cu o echipă de acolo, am reuşit să facem un filmuleţ, fără a avea pretenţia unui documentar extraordinar, prin care am vrut să aducem informaţii utile, să arătăm că se poate. Am găsit acolo şi un român, Răzvan, poliţist care ne-a furnizat mai multe informaţii din interiorul Poliţiei din Suedia, ne-a spus cum sunt ei pregătiţi. În Suedia am văzut o implicare a autorităţilor din cele mai vechi timpuri, undeva de prin 1956 au început ei să urmărească traficul cu camere video. În 1975 au avut prima lege în acest sens prin care se facilita şi se obliga, într-un fel, sistemul să construiască nişte poligoane în care viitorii şoferi să treacă prin nişte situaţii limită de frânare, de evitare, de tamponare, de răsturnare iar la doi ani după deja a funcţionat sistemul." a declarat Titi Aur în emisiune. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel