Accident rutier grav în Argeș. Șoferul de 72 de ani a murit, alți patru oameni sunt răniți

foto ilustrativ pixabay
foto ilustrativ pixabay

Un accident din județul Argeș s-a soldat cu un mort și patru răniți, între care doi minori.

O persoană a murit şi alte patru, între care şi doi minori, au fost rănite sâmbătă, într-un accident rutier produs la Rociu, în judeţul Argeş.

Potrivit IPJ Argeş, din verificările preliminare efectuate de poliţiştii din cadrul Formaţiunii Rutiere Costeşti s-a stabilit că un bărbat de 72 de ani, care conducea un autoturism, din direcţia Căteasca către Rociu, în împrejurări ce vor fi stabilite în urma cercetărilor, la intersecţia dintre DJ 703 cu DJ 503, a intrat în coliziune cu un alt autoturism, condus din direcţia Slobozia către Oarja, de un bărbat de 41 de ani, din Bradu.

Șoferul de 72 de ani a rămas încarcerat, fiind ulteiror declarat decedat

În urma impactului, şoferul primului autoturism a rămas încarcerat, ulterior fiind declarat decedat. Alte patru persoane, dintre care şi doi minori, din acelaşi autoturism, respectiv prima maşină, au fost rănite. Poliţiştii rutieri sunt la faţa locului şi efectuează cercetări.

În cauză, va fi întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, iar verificările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul s-a petrecut.

Statisticile accidentelor de la noi din țară

Viteza excesivă este unul dintre principalii factori ai accidentelor mortale de pe şoselele din România. Iată însă şi câteva statistici despre mersul cu viteză peste limita legală.

1. Pentru fiecare creştere cu 1% a vitezei medii de deplasare, rezultă o creştere cu 4% a riscului de accident cu victime, respectiv cu 3% a riscului unui accident grav.

2. În cazul creşterii vitezei medii, riscul de mortalitate pentru pietonii loviţi frontal de o maşină creşte de 4,5 ori dacă maşina se deplasează cu 65 km/h în loc de 50 km/h. În cazul ciocnirii laterale dintre două maşini, riscul de mortalitate pentru ocupanţii din maşina lovită din lateral este de 85% la o viteză de 65 km/h.

3. Cu cât viteza maşinii e mai mare, cu atât ai mai puţin timp la dispoziţie să opreşti la timp pentru a evita un accident. O maşină mergând cu 40 km/h are nevoie de circa 8,5 metri pentru a opri. O maşină mergând cu 50 km/h are nevoie de circa 13 metri pentru a opri.

CITEȘTE RESTUL AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel