Accident aviatic în Giurgiu. Aeronava, filmată în timp ce făcea o manevră interzisă, deasupra oamenilor. ”A dus avionul în limite”

Accident aviatic în Giurgiu. Aeronava, filmată în timp ce făcea o manevră periculoasă, chiar deasupra oamenilor / Foto: Captură video Pro Tv
Accident aviatic în Giurgiu. Aeronava, filmată în timp ce făcea o manevră periculoasă, chiar deasupra oamenilor / Foto: Captură video Pro Tv

Avionul prăbușit în Giurgiu a fost filmat executând o manevră interzisă, pe lângă oameni, cu două săptămâni înainte de tragedie.

Au apărut imagini noi după accidentul aviatic petrecut în acest sfârşit de săptămână în Giurgiu, în urma căruia doi oameni au murit, transmite Pro Tv. Este vorba despre pilotul aeronavei și o tânără de 28 de ani. Anchetatorii cercetează acum circumstanțele producerii tragediei și iau în calcul inclusiv posibile erori de pilotaj.

Câțiva oameni din Letca Nouă, localitatea unde s-a petrecut accidentul aviatic de sâmbătă, susțin că o aeronavă similară ar fi executat manevre periculoase deasupra lor, în timp ce se plimbau cu ATV-urile pe câmp. Aceștia au filmat aparatul trecând de două ori în zbor pe deasupra lor la o înălțime foarte mică. Totul s-ar fi întâmplat cu două săptămâni înainte de accident, iar cei care le-au surprins susțin că avionul era pilotat de același bărbat care a murit în accidentul de sâmbătă.

"Nu poți să faci acrobații cu el. A dus avionul la limite"

Anchetatorii AIAS au confirmat pentru sursa citată anterior că aeronava din imagini este cea implicată în accidentul aviatic, dar nu şi că ar fi vorba despre acelaşi pilot. Potrivit specialiştilor în aviație, manevra se numeşte Low pass şi este interzisă, chiar amendată cu până la 50 de mii de lei, pentru că în timpul zborului avionul nu trebuie să coboare mai jos de 150 de metri de sol.

"Un avion de genul ăsta nu poţi să faci acrobaţii cu el. Dacă a făcut cumva, înseamnă că a dus avionul în limite. În România sunt vreo 50 de avioane citius, sunt foarte sigure. E cam greu să credem că avionul a cedat dintr-un motiv sau altul. Cel mai probabil o eroare de pilotaj sau a fost dus în limitele pentru care a fost construit", a explicat Marius Ștefănescu, președintele Business and General Aviaton Association.

Specialiștii Autorităţii pentru Siguranţa Aviaţiei Civile vor lua în calcul și această variantă. Ancheta în acest caz continuă, iar anchetatorii urmează să stabilească care este cauza producerii acestei tragedii, după ce vor fi analizate resturile epavei.

Accident aviatic în Giurgiu. Iubitul Georgianei, mesaj sfâșietor: M-a lăsat singur și nu s-a mai întors

La o zi după accidentul aviatic de la Letca Nouă, iubitul tinerei în vârstă de 28 de ani, care și-a pierdut viața în tragedie, a transmis un mesaj emoționat. Din păcate, chiar el era cel care-i oferise cadou zborul în care și-a găsit sfârșitul, fără să știe ceea ce ar fi trebuit să fie o experiență frumoasă se va transforma într-un zbor al morții.

"Mă pui mic, e prea devreme. Din păcate, Georgiana nu mai este. În mod normal nu e deloc greu să faci o postare, dar acum e infernal. Pentru voi care o cunoașteți. Ieri m-a lăsat singur și nu s-a mai întors. Te iubesc!", a scris Florin, iubitul tinerei, în postarea de pe Facebook, scrie Realitatea.net.

Georgiana Popa a urcat în avionul pilotat de Valentin Anghel, sâmbătă. La scurt timp după decolare, se pare că pilotul a pierdut controlul aparatului de zbor, iar acesta s-a prăbuşit într-o pădure de lângă aerodrom. Din nefericire, atât pilotul Valentin Anghel, cât şi Georgiana Popa, pasagera în vârstă de 28 de ani, au murit pe loc în urma impactului, avionul luând foc după ce s-a prăbuşit. Zborul era cadoul iubitului Georgianei pentru ea, iar următoarele două zile aceștia ar fi trebuit să meargă din nou pe aerodrom, pentru alte două zboruri, dar împreună. Din păcate nu au mai apucat. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel