ACCEPT anunță că Bucharest Pride va fi cu MII de oameni: Nu vom accepta să fim reduși la un botez stradal

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Asociația Accept anunță că Bucharest Pride va fi cu "mii de oameni".

Asociația Accept salută schimbarea de poziție din partea autorităților locale din București, însă transmite că numărul participanților va fi probabil de ordinul miilor, așa cum s-a întâmplat și în anii precedenți, transmite Mediafax. Primăria Capitalei a acceptat ca „Bucharest Pride” să aibă loc sâmbătă pe Calea Victoriei, însă nu cu mai mult de 500 de participanți. Inițial, Primăria Capitalei refuzase organizarea marșului din acest an pe Calea Victoriei.

VEZI ȘI: UPDATE: ACCEPT: Mesajul PMB este discriminatoriu / Primăria București, acuzată de Asociația ACCEPT că boicotează Marșul Bucharest Pride


"Nu vom accepta să fim reduși la un botez stradal"


„Nu credem că legea e dreaptă. Nu acceptăm ca marșul nostru să fie redus la proporțiile unui botez stradal", spune Florin Buhuceanu, director de advocacy la Asociația Accept, la RFI.

„Primăria Generală a Capitalei trebuia să respecte legea, inclusiv termenii de timp pe care îi impune legea în cazul petițiilor trimise de Asociația Accept trimise încă din luna iulie. Era pentru noi ca organizatori mult prea târziu să schimbăm de la o săptămână la alta un traseu al unui marș care nu e atât de simplu de organizat.”, a mai susținut acesta.

La precedentul marș au participat peste 10 mii de oameni


Întrebat dacă se va putea respecta limita de 500 de participanți, Florin Buhuceanu a răspuns că raportarea numărului de participanți se poate face doar la precedentul marș, când au fost peste 10.000 de persoane prezente: „În mod evident, noi vom invita alături de noi pe toți cei care cred în faptul că restricționarea de drepturi, fie și în context pandemic, trebuie să fie proporțională. O reducere a unei întâlniri publice de tip marș la proporțiile unei nunți, botez, comemorare de familie nu poate să reziste în fața realității, după cum cenzura de tip Viktor Orban nu are ce căuta la București”.

Buhuceanu: Vom face uz de lege pentru a ne apăra un drept garantat constituțional


Întrebat, mai departe, dacă spune că marșul va depăși probabil numărul maxim de 500 de participanți, Buhuceanu a afirmat că organizatorii nu-i pot împiedica pe membrii comunității să participe: „nu îi putem împiedica pe cei care ne susțin să participe la acest marș al drepturilor și al libertăților. Și vom face uz de lege pentru a ne apăra un drept garantat constituțional, cel de a ne întruni. Nu credem că legea e dreaptă și ne vom purta în consecință.

Ne așteptăm la o participare de ordinul miilor de persoane, în ciuda micilor turbulențe și scandaluri cu Primăria Capitalei. (...) Da, este o decizie a acelui Comitet pentru Situații de Urgență... Încă o dată, credem că astfel de măsuri ale autorităților ar trebui să fie proporționale cu scopul urmărit. Vom semna în cunoștință de cauză în acel document cu numărul fixat de participanți pentru că primăria, nu e așa, nu poate încălca legea. Este normal între o societate democratic. Dar tot într-o societate democratic, nu vom accepta să fim reduși la proporțiile unui botez stradal”.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy