EXCLUSIV  Modificarea abuzului în serviciu, ar putea fi dorită de milioane de oameni

O masă critică a populației se pare că este de acord cu modificările legislative în privința infracțiunii de abuz în serviciu. Printre ei și mulți primari și înalți oficiali ai PNL, în ciuda discursului public. 

Ordonanțele ce privesc modificări ale unor infracțiuni în codul penal au fost amplu dezbătute și aduse în pragul scandalului de diverse partide politice. Numai că peste 1 300 000 de angajați, numărul total al bugetarilor din România, par să fie de acord cu o formulare mult mai strictă în privința abuzului în serviciu. Motivul este unul simplu și ține de modul în care angajații pot fi puși sub acuzare pentru o astfel de infracțiune.

Mai mult decât atât, în ciuda discursului public, foarte mulți primari PNL sau funcționari liberali și-ar dori modificarea legislației privind abuzul în serviciu sub aceleași considerente. 

Pe lângă bugetari, chiar și privații par să fie de acord cu propunerea de modificare a textului de lege privind abuzul în serviciu. Ei pot fi afectați de exprimarea prea generoasă în privința acestei infracțiuni în cazul accesării unor fonduri europene.  

Abuzul în serviciu va fi considerat infracţiune doar în cazul producerii unei pagube de peste 200.000 de lei, iar limita maximă a pedepsei se reduce de la 7 la 3 ani de închisoare, potrivit proiectului de ordonanţă de urgenţă privind modificarea şi completarea Codului penal şi a Codului de procedură penală, pus miercuri în dezbatere publică de Ministerul Justiţiei. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel