Abuz în serviciu. PNL și USR, critici după amânare

Justiție
Justiție

Comisia specială parlamentară referitoare la domeniul justiţiei nu a luat în discuţie, miercuri, reglementarea infracţiunii de abuz în serviciu din Codul penal, acest lucru fiind criticat de reprezentanţii PNL şi USR, în timp ce preşedintele comisiei, Florin Iordache, a precizat că această chestiune va fi tranşată în perioada următoare. 

Deputatul PNL Ioan Cupşa a declarat, după şedinţa comisiei, că lucrările au un caracter haotic, fiind evitată cu "bună ştiinţă" dezbaterea publică pe articolul referitor la abuzul în serviciu. 

"Din păcate, probabil cu intenţie, lucrările în această comisie specială capătă un caracter haotic. Astăzi ar fi trebuit să tranşăm măcar în parte Codul penal, să modificăm acele articole care trebuiau modificate ca urmare a transpunerii deciziilor CCR. Din păcate, astăzi s-a trecut la o primă citire a deciziilor privitoare la Codul de procedură penală, evitându-se, cred eu, cu bună ştiinţă, dar cu rea intenţie, o dezbatere publică ocazionată de articolul privind abuzul în serviciu", a afirmat Cupşa. 

El a susţinut că PNL a depus amendamente la acest text, care nu impun niciun prag valoric pentru abuzul în serviciu. 

"PNL a formulat amendamente în acest sens, nu susţinem înfiinţarea niciunui prag valoric. Am reformulat acest text de lege astfel încât să fim în acord şi cu directivele europene, precum şi cu practica europeană în materie", a menţionat Cupşa. 

[citeste si]


Deputatul USR Stelian Ion a arătat, la rândul său, că discuţia pe tema abuzului în serviciu şi pe alte articole din Codul penal era pe ordinea de zi, menţionând că PSD nu face decât să testeze terenul, să vadă care este reacţia publicului la modificările aduse acestui text. 

"Ştiam deja de săptămâna trecută că primul lucru pe care îl vom discuta şi îl vom tranşa va fi Codul penal. Aşa s-a stabilit, aşa erau şi aşteptările noastre, ale membrilor comisiei, dar şi ale publicului. Eu cred că nu s-a mai ajuns la acest punct pentru că s-au văzut reacţii ale societăţii civile şi ale Opoziţiei şi cred că PSD nu face decât să testeze terenul şi să lanseze stimuli să se vadă care este reacţia în funcţie de care să se adapteze şi să stabilească acel prag. Dumnealor îşi doresc un prag cât mai mare, asta este clar pentru noi. În funcţie de cum reacţionează Opoziţia şi societatea civilă vor reacţiona şi dumnealor. Aţi observat cu siguranţă că se feresc foarte tare, PSD s-a ferit până acum să-şi spună punctul de vedere pe această chestiune", a spus deputatul USR. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel