Absenteism școlar. Andronescu: O să vi se pară că vorbesc științifico-fantastic

Ecaterina Andronescu, ministrul Educației, despre școala online
Ecaterina Andronescu, ministrul Educației, despre școala online

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a fost invitată, luni seara la Realitatea Tv, unde a răspuns mai multor întrebări legate de situația învățământului românesc în acest moment.

Ecaterina Andronescu a explicat în emisiunea ”Legile Puterii” și câteva dintre intențiile și necesitățile de viitor ale învățământului de la noi, care înregistrează un abandon școlar masiv, printre ele fiind și cea legată de necesitatea ca elevii din localități aflate la mare distanță de centru, de vatra satului, să poată accesa cursurile școlare. Ea a amintit un caz pe care l-a întâlnit în deplasările sale în teritoriu:

"Îmi vine în minte o localitate din Vrancea, unde sunt șapte dealuri și pe fiecare deal este câte o casă sau două. Ce faci cu acei copii? Nu poți să pui școala la ei acasă. Soluția este să-i aduci în vatra satului, la școală, și acolo să ai un internat. Acolo nici măcar drumuri nu au și oricâtă bunăvoință ar avea cineva nu poate să facă drum pe cărarea dealului până în vârf, unde și-a așezat omul casa. Și nici lui nu poți să-i spui 'adu-ți casa în vatra satului'! Sunt niște situații care sunt greu de imaginat”, a spus Andronescu.

Soluția de viitor

Într-o perspectivă nu foarte îndepărtată, să știți că soluția școlii - poate nu în 20 de ani, dar în 30 de ani, sigur - va fi școala online. O să vi se pară că acum vorbesc științifico-fantastic, dar să știți că nu este o exagerare. Acum avem calculatoare în toate școlile și chiar internet în toate școlile. Chiar și la cele cu toaleta în curte. Poate părea nefericită situația...", a mai declarat ministrul Educației la Realitatea Tv, luni seara.

Citește și:

Ecaterina Andronescu, atacată de Ceaușescu. Reacția liderului politic, martorul cheie care a văzut tot

Andronescu: Niciodată nu voi spune că educaţia are un buget suficient de mare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel