Abrogare recurs compensatoriu. Predoiu: ”MJ a elaborat un text de normă tranzitorie”. Intervenția lui Iordache

Rodica Mitu / 03 dec 2019 / 13:11 Salveaza PDF Comentarii
Catalin Predoiu FOTO AGERPRES
Catalin Predoiu FOTO AGERPRES

Cătălin Predoiu a făcut noi declarații despre abrogarea recursului compensatoriu.

Cătălin Predoiu a declarat, în timpul dezbaterilor de marți, 3 decembrie, din Comisia juridică a Camerei Deputaților, cu privire la abrogarea recursului compensatoriu, că Ministerul Justiției a lucrat la un text de normă tranzitorie care să atenueze efectele acestui proiect.

„Trebuie să facem din siguranța cetățenilor o prioritate. Nu există o valoare mai presus decât a ocrotirii vieții și integrității cetățenilor. Cea mai bună formulă este adoptarea unei legi de abrogare. Azi (n.r. marți) dimineață, Ministerul Justiției a elaborat un text de normă tranzitorie, am lucrat asupra propunerilor de pe ordinea de zi cu colegii din comisia juridică, am avut un rezultat comun cu parlamentarii PNL și USR. În ultima clipă, l-am adus la Parlament. Este un text de normă tranzitorie. S-a ajuns la un text comun. Ne-am concentrat pe acest text pentru a clarifica cum va afecta proiectul sistemul de penitenciare", a declarat Cătălin Predoiu la dezbaterile de marți din Comisia juridică.

„Niciun stat din UE nu-și poate permite să se joace cu siguranța cetățenilor. Acest fenomen va fi un temei pentru a explora cu CEDO în viitor și găsirea unei soluții. Aș dori ca CEDO să audă acest mesaj. Guvernul nu se va mulțumi să sprijine această măsură, ci va continua efoturile de investiții în sistemul penitenciarelor", a explicat Predoiu.

Iordache, intervenție

 

Deputatul PSD Florin Iordache a precizat că schimbările produse de recursul compensatoriu au fost prezentate greșit în spațiul public.

„Acest proiect de lege a fost inițiat de Guvernul Cioloș, eu l-am preluat. Am considerat că una din măsurile care poate aduce conformitate cu tratatele și convențiile la care România este parte este și acest recurs compensatroiu. Cred că s-a prezentat greșit în spațiul public. Eu mă așteptam la o inițiativă de îmbunătățire eventual a proiectului, nu de abrogare. Vom fi obligați să plătim despăgubiri bănești dacă abrogăm recursul compensatoriu", a declarat Florin Iordache.

Premierul Ludovic Orban a afirmat, luni, că abrogarea Legii recursului compensatoriu va avea efecte doar pentru viitor.  

 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28