A recunoscut Rusia regiunea separatistă? Sute de mii de pașapoarte ruse eliberate populației

Sursă foto: 112.international
Sursă foto: 112.international

Rusia a eliberat pașapoarte pentru separatiștii din estul Ucrainei. 

Rusia a eliberat în procedură rapidă 720.000 de pașapoarte separatiștilor din estul Ucrainei. Rușii încearcă astfel să-și extindă controlul asupra autoproclamatelor republici Donetsk și Luhansk, anunță Euronews, citat de Mediafax. 

Ivan Malyuta, un rezident din Donetsk, un oraș din estul Ucrainei controlat de separatiști, a aplicat luna trecută pentru cetățenia rusă și spune că el, soția și trei copii vor primi în curând pașapoartele ruse.

„Vreau să fiu cetățean al Federației Ruse”, a spus Malyuta la biroul pentru migrație din Donetsk.

Te-ar mai putea interesa și: O rachetă ar fi lovit o grădiniță din Luhansk (VIDEO)

Fără făină și pixuri, doar cu vaccin și posturi în partid

Malyuta și familia lui se vor alătura celor peste 720.000 de rezidenți din regiunile separatiste care au primit cetățenie rusă într-o procedură rapidă văzută de mulți drept o încercare a Rusiei de a-și consolida influența în regiune.

În afara cetățeniei, Rusia le-a oferit separatiștilor din Donetsk și Luhansk locuri în partidul guvernamental rus, vaccinuri anti-COVID și facilități comerciale.

Purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin: Situaţia ar putea escalada

Purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a declarat că situaţia ”ar putea escalada” în regiunea Donbas şi a făcut referinţe la un potenţial atac masiv din partea forţelor ucrainene asupra forţelor separatiste. Bogdan Chirieac a fost întrebat și despre această declarație a lui Peskov.

"Poate fi o nouă formă de presiune diplomatică. Repet, am convingerea fermă că singurul care hotărăște dacă începe sau nu acest război este Vladimir Putin, nimeni altcineva. Nici măcar nu se pune problema de forțe din exterior, de SUA, de NATO, de Germania, de Franța, de Ucraina, nu, doar de interiorul Rusiei. Decizia este strict la mâna lui Putin.", a spus Bogdan Chirieac atunci când a fost întrebat în legătură cu declarația lui Peskov.

Citește și: FUM la ambasada Rusiei de la Kiev. Kremlinul spune că situația ar putea ESCALADA. Bogdan Chirieac: Nu se lasă nimic în urmă! Probabil se ard documente

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel