A patra doză de vaccin, autorizată în Spania pentru persoanele vulnerabile

A patra doză de vaccin, autorizată în Spania pentru persoanele vulnerabile / Sursa: Pexels
A patra doză de vaccin, autorizată în Spania pentru persoanele vulnerabile / Sursa: Pexels

Spania a autorizat administrarea celei de-a patra doze a unui vaccin anti-COVID-19 pentru anumite persoane vulnerabile, precum cele imunodeprimate, au anunţat joi autorităţile sanitare din această ţară, care se confruntă cu un val de infectări provocate de varianta Omicron a noului coronavirus, informează AFP. 

Sunt vizaţi anumiţi bolnavi de cancer, persoane care au beneficiat de un transplant, cele care fac dializă şi cele care urmează un tratament imunosupresor, a anunţat Ministerul Sănătăţii din Spania, precizând totodată că această nouă doză de supra-booster poate fi administrată la cinci luni după cea de-a treia doză.

Pentru populaţia generală, a treia doză de vaccin va fi accesibilă de acum înainte pentru persoanele de peste 18 ani, nu doar pentru cele de peste 40 de ani aşa cum era cazul până joi, iar doza booster va putea fi administrată la cinci luni după cea de-a doua doză, nu după şase luni aşa cum se proceda până în prezent.

Spania, una dintre campioanele vaccinării anti-COVID-19 la nivel mondial

Cu 90,5% din populaţia sa de peste 12 ani vaccinată cu schemă completă, Spania este una dintre campioanele vaccinării anti-COVID-19 la nivel mondial. În total, 38,5% dintre copiii spanioli din grupa de vârstă 5-11 ani au primit cel puţin o doză de vaccin anti-COVID-19.

Spania a înregistrat 7,7 milioane de cazuri de coronavirus şi 90.508 de decese asociate COVID-19 de la începutul pandemiei, care a fost declarată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) în martie 2020.

Citește și: O femeie din Spania este acuzată că şi-a răpit copiii pentru a nu fi vaccinaţi 

O femeie a fost arestată în sudul Spaniei pentru că şi-a răpit copiii pentru a-l împiedica pe fostul ei soţ să-i vaccineze împotriva COVID-19, relatează AFP. 

Femeia, în vârstă de 46 de ani, era căutată pentru sustragere de minori în urma unei plângeri depuse pe 16 decembrie de fostul ei soţ, care locuieşte în apropiere de Sevilla (Andaluzia), a declarat pentru AFP o sursă judiciară.

A acuzat-o pe fosta soţie că i-a răpit pentru a-l împiedica să-i vaccineze împotriva Covid

Acesta a semnalat că nu mai ştia nimic de cei doi copii ai săi, de 12 şi 14 ani, de la începutul lunii noiembrie şi a acuzat-o pe fosta soţie că i-a răpit pentru a-l împiedica să-i vaccineze împotriva Covid. Căutată intens de poliţie, femeia s-a prezentat în fata justiţiei miercuri dimineaţa, la Sevilla, însoţită de cei doi copii, a indicat sursa judiciară.

Judecătorul care se ocupă de dosar a avertizat imediat Garda Civilă, din moment ce exista un aviz de căutare, iar aceasta l-a anunţat pe tatăl celor doi copii.

Au fost predaţi tatălui lor

Potrivit unui purtător de cuvânt al Gărzii Civile, cei doi minori, care nu au mai fost la şcoală de la începutul lunii noiembrie, au fost predaţi tatălui lor miercuri după-amiază.

Mama copiilor a fost între timp plasată în arest, urmând să fie deferită justiţiei, a adăugat sursa citată. Spania este unul dintre campionii europeni ai vaccinării împotriva Covid.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel