A murit Saturnino de la Fuente Garcia, cel mai bătrân bărbat din lume

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Saturnino de la Fuente Garcia, un spaniol care a intrat în Cartea Recordurilor pentru vârsta sa, a murit. 

Spaniolul Saturnino de la Fuente Garcia a murit la vârsta de 112 ani şi 341 de zile, a anunţat miercuri Guinness World Records, transmite AFP.

Născut pe 11 februarie 1909, la Puente Castro, el a fost declarat cel mai bătrân bărbat la vârsta de 112 ani şi 211 de zile.

Pentru că era scund, avea doar 1.50 m, Saturnino de la Fuente Garcia nu a fost recrutat să lupte în 1936 în timpul războiului civil spaniol. El a înfiinţat o companie de încălţăminte care s-a bucurat de succes.

A avut şapte copii, 14 nepoţi şi 22 de strănepoţi.

Recordul de longevitate este deţinut în continuare de franţuzoaica Jeanne Calment, care a trăit 122 de ani şi 164 de zile şi care a încetat din viaţă în 1997, potrivit Guinness World Records, scrie Agerpres.

CITEŞTE ŞI Legenda lui Fani Gerali, din Ikaria, femeia care a trăit 117 și a murit înțepată de albine: După 100 de ani, i-au dat noi dinți

Secretul longevității unei femei de 106 ani din Cugir 

Noja Paladia este, la cei 106 ani împliniți pe 20 iulie a.c., cel mai longeviv locuitor al oraşului Cugir, dar și cel mai în vârstă om din judeţul Alba. În vară, povestea centenarei a fost prezentată pe pagina de Facebook 'Orașul Cugir'.

'Născută în 1915, Noja Paladia din Suseni a fost căsătorită mai bine de 45 de ani, iar cea mai mare avere pe care a strâns-o până la vârsta de 106 ani sunt copiii, cei 7 nepoţi şi 6 strănepoţi.', se arăta pe Facebook.

Femeia a avut patru copii, dintre care trei sunt în viață, de 81, 76 și 71 de ani.

Întrebată care crede că este secretul longevității mamei sale, fiica ei, Didina, a spus că 'toată viața a mâncat doar produse din gospodăria proprie sau de la oamenii din satele de munte aparținătoare Cugirului.' Și asta nu e tot: 'liniștea și gândirea pozitivă au contat foarte mult'. De asemenea, Noja Paladia și-a petrecut mare parte din timpul liber citind în special cărți de istorie și geografie.

Noja Paladia, în vârstă de 106 ani, 'este pe picioare, se plimbă prin casă, dialoghează, dar auzul și văzul au cam abandonat-o.' VEZI CONTINUAREA AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel