A murit patronul cârciumii unde beau Dinică și Iordache

Jurnalistul Marius Huc a scris pe Facebook un mesaj după ce a aflat că patronul de la "Șarpele Roșu", Dan Niculescu, a murit.

"Am aflat ca a murit Sarpele! Sarpele, adica Dan Niculescu, patronul de la Sarpele rosu, crasma de pe Eminescu, inchisa acum vreo 15 ani. Cel mai tare loc al vremurilor, cu mancare mitocaneasca si bautura la carafa. Si locul in care nu erai acceptat decat daca aveai umor pe limba si creier in cap. Altfel, erai dat afara din local. Si nu te dadea afara Sarpele, patronul, ci Gheorghe Dinica sau Stefan Iordache:) Ca, intr-un fel, ei erau patronii... Cum nu beau decat pana imi trece setea, adica putin spre deloc, eram destul de limpede incat sa prind vorbele de duh si sa ma desfat cu ceea ce se intampla acolo. Cand se incingea atmosfera nu exista loc precum Sarpele Rosu.

Nea Nelu Ploiesteanu iti canta pana te facea sa plangi, apoi Dinica, Iordache si Mitica Rucareanu te bagau sub masa cand incepeau sa spuna bancuri, sa povesteasca din teatru sau sa mistocareasca politicienii. Spre dimineata, nu mai tinea nimeni cont ce si cat a baut si a  mancat, totul se transforma intr-o paranghelie prieteneasca. De cele mai multe ori, lasai niste bani si plecai. Era un hal de afacere... Usor sa iti amintesti ce se intampla acolo, din ce in ce mai greu sa descrii... Nu poti sa uiti insa cum la fiecare Revelion (si am fost la cel putin doua acolo), Sarpele scotea pusca din dulap si pleca spre Cimitirul Eroilor. Depunea o coroana de flori si tragea in aer cateva salve. Era el insusi revolutionar, unul adevarat...", scrie Huc pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel