A murit Hans Riegel, inventatorul jeleurilor Haribo

hans_riegel
hans_riegel

Hans Riegel, inventatorul jeleurilor Haribo, a murit la vârsta de 90 de ani de insuficienţă cardiacă, în reşedinţa sa din Bonn. Anunţul a fost făcut public de fiul său.

„Mr. Haribo”, aşa cum era cunoscut de publicul larg, se afla în perioada de recuperare, după ce recent a fost supus unei intervenţii cirurgicale de eliminare a unei tumori craniene beningne.

Hans Riegel Jr. s-a născut în Bonn şi este cel mai mare fiu al lui Hans Riegel Sr, care a inventat ursuleţii jeleuri, în 1922. În 1955 numele companiei moştenite de la tatăl său a devenit Haribo, care este rezultatul lipirii primelor două litere din numele, prenumele şi a oraşului în care s-a născut.

 Compania, cu capital integral privat, are în jur de 6.000 de angajaţi şi deţine mai multe sedii în diferite ţări europene. Potrivit datelor revistei Forbes, averea lui Mr. Haribo este estimată la 2.9 miliarde de dolari, acesta ocupa în 2012 locul 32 în topul celor mai bogaţi oameni din Germania, iar la nivel mondial acesta ocupa locul 546, scrie gandul.info.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel