"A minţi e a doua natură a lui Putin". Francois Hollande, critici dure la adresa preşedintelui rus

Foto de Dimitro Sevastopol de la Pixabay
Foto de Dimitro Sevastopol de la Pixabay

Francois Hollande, fost preşedinte al Franţei, îl face praf pe Vladimir Putin într-un interviu din presa franceză. 

Vladimir Putin este un "mincinos în serie", potrivit fostului preşedinte francez Francois Hollande, care a lansat acuzaţii în acest sens într-un interviu publicat de cotidianul Le Monde, informează marţi dpa.

"A minţi este a doua lui natură. A discuta cu Putin înseamnă să-l asculţi ore în şir ştiind că el nu va face nimic din ce spune şi că el nu spune nimic din ce intenţionează să facă", afirmă Hollande.

Potrivit fostului preşedinte francez, lui Putin îi place să susţină discursuri lungi cu referinţe istorice care îi permit să nu trebuiască să răspundă la întrebări şi care-i lasă spaţiu de manevră în legătură cu orice concesie pe care pare că o face.

În acelaşi timp, Hollande susţine că este important să fie menţinute canalele de comunicare cu Kremlinul, dar atenţionează toate părţile să-şi ţină sub control aşteptările. "Putin nu vrea cu adevărat să negocieze acum. Obiectivul lui de război este (ca forţele militare ruse) să ocupe din Ucraina o parte cât mare mare posibilă", scrie Agerpres.

Zelenski, discurs în fața Consiliului de Securitate al ONU: Unde este securitatea pe care Consiliul trebuie să o garanteze?

"Armata Rusă a ucis intenţionat oamenii şi pe oricine ne serveşte ţara. A ucis femei şi copii, în fața caselor lor şi încercau să găsească oameni care erau în viaţă. Au ucis întregi familii. Mă adresez vouă, astăzi, în numele unui popor care onorează memoria victimelor în fiecare zi şi memoria civililor care au fost ucişi, împuşcaţi. Unii au fost împuşcaţi pe străzi, alţii au fost aruncaţi în coşurile de gunoi şi au murit suferind. Au fost ucişi în casele lor. Civilii au fost călcaţi de tancuri, civili care stăteau în maşinile lor. Ruşii au făcut aşa pentru plăcerea lor", a spus Volodimir Zelenski.

"Unde este securitatea pe care Consiliul de Securitate trebuie să o garanteze? Nu este acolo. Există un Consiliu de Securitate, dar unde este pacea? Unde sunt acele garanţii ale ONU. Este evident ca instituţiile cheie ale lumii care trebuie să asigure pedepsirea tuturor agresorilor pur şi simplu nu poate să funcţioneze în mod eficient. Acum lumea poate să vadă că ceea ce au făcut militarii ruşi în Bucea, dar lumea trebuie să vadă şi ceea ce au făcut şi în alte oraşe ocupate şi regiuni ale ţării noastre. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel