A fost răpit al doilea primar din Ucraina, anunță Ministerul de Externe. Update: Josep Borrell critică cele două rețineri

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Ministerul de Externe de la Kiev anunță că a fost răpit un alt primar din Ucraina

UPDATE:

Şeful diplomaţiei UE, Josep Borrell, a criticat duminică Rusia pentru răpirea primarilor din două oraşe din Ucraina, Melitopol şi Dniprorudne, relatează DPA.

Răpirile sunt "un nou atac asupra instituţiilor democratice din Ucraina", a scris Borrell pe Twitter.

El a mai spus că Rusia încearcă să instaleze "structuri guvernamentale alternative ilegitime" în Ucraina, "ţară suverană".

Autorităţile ucrainene au anunţat că primarii oraşelor Melitopol şi Dniprorudne au fost răpiţi de forţele ruse care au invadat ţara, scrie Agerpres.

Știre inițială:

Forțele ruse l-au răpit pe primarul orașului Dniprorudne din sudul țării, afirmă ministrul ucrainean de externe Dmytro Kuleba, citat de BBC.

Evhen Matveyev ar fi al doilea primar ucrainean care ar fi fost răpit de trupele rusești care avansează în ultimele trei zile, după ce vineri ar fi fost reținut primarul orașului Melitopol, aflat în apropiere.

Kuleba spune că "criminali de război ruși" l-ar fi răpit pe Matveyev.

"Obținând un sprijin local zero, invadatorii apelează la teroare. Fac apel la toate statele și organizațiile internaționale să oprească teroarea rusă împotriva Ucrainei și a democrației", a spus ministrul, conform Mediafax.

Armata rusă a instalat un nou primar în Melitopol. Fostul edil ar fi fost răpit

Armata rusă a instalat un nou primar în orașul ocupat Melitopol, după presupusa răpire a primarului Ivan Fedorov de către trupele Moscovei, vineri după-amiază.

Galina Danilchenko, fost deputat în consiliul orașului, a apărut la televiziunea locală unde a declarat că sarcina ei principală este construirea „mecanismelor de bază sub noua realitate”. Danilchenko a spus că se pregătește să înființeze un „comitet de deputați ai poporului” care să conducă orașul și i-a îndemnat pe locuitori să nu ia parte la „acțiuni extremiste”.

"Stimați deputați, am fost aleși de popor. Datoria noastră este înainte de toate să avem grijă de bunăstarea cetățenilor", a spus ea.

„Acest comitet va fi însărcinat cu responsabilități administrative pe teritoriul Melitopol și în regiunea Melitopol”, a adăugat aceasta, conform BBC.

Zelenski a discutat cu premierul Israelului despre perspectivele de a pune capăt conflictului cu Rusia

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a precizat sâmbătă că a vorbit cu premierul israelian Naftali Bennett despre perspectivele unor discuții de pace pentru a pune capăt conflictului cu Rusia. Zelenski a spus într-o postare pe Twitter că cei doi „au vorbit despre agresiunea Rusiei și despre perspectivele negocierilor de pace”.

De asemenea, Zelenski a precizat că a cerut ajutorul lui Bennett pentru a asigura „eliberarea primarului captiv din Melitopol” (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel