A fost prinsă gruparea din Maramureș și Cluj care vinde ”Cristal” elevilor. Droguri, pistoale și bani, găsite la percheziții/ FOTO

DIICOT afirmă că 15 suspecți constituiți într-un grup infracțional organizat au vândut pe parcursul anului 2023 diferite cantități de cristal (droguri de mare risc) către tineri din Sighetu Marmației și localitățile limitrofe.

„La data de 28.11.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Maramureș împreună cu polițiști din cadrul S.C.C.O. Maramureș au pus în aplicare 56 de mandate de  percheziție domiciliară pe raza județelor Maramureș și Cluj și  25 de mandate de aducere într-o cauză penală privind săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și  trafic de droguri de mare risc”, menționează într-un comunicat de presă DIICOT.

„S-a reținut că,  15 suspecți constituiți într-un grup infracțional organizat au  vândut pe parcursul anului 2023,  în mod repetat, diferite cantități de cristal (3-CMC și 4-CMC, droguri de mare risc), preponderent către tineri, inclusiv elevi, din municipiul Sighetu Marmației și localitățile limitrofe”, adaugă comunicatul.

„Peste 30 de persoane au fost conduse pentru audieri la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Maramureș”, declară sursa.

„Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, Oradea,  Suceava și Brașov, IPJ Maramureș și IPJ Bistrița-Năsăud, polițiștilor de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației, al jandarmilor din IJJ Maramureș și Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca”, afirmă DIICOT.

„Suportul de specialitate a fost asigurat de Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T.  și Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română”, susține comunicatul.

„Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate  beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, încheie comunicatul de presă DIICOT.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel