A doua economie a lumii reduce impozitele și taxele

Eduard Pascu / 05 Martie 2019 / 12:12 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Taxele și impozitele, cât și stimularea investițiilor străine în țară sunt metodele prin care a doua economie mondială vrea să mențină creșterea economică. De asemenea, rezervele băncilor comerciale au fost scăzute pentru a stimula creditarea. 

Premierul chinez Li Keqiang a avertizat că ţara se confruntă cu "o luptă dură" şi a anunţat un plan menit să susţină a doua cea mai mare economie din lume, relatează BBC.

La deschiderea sesiunii anuale a parlamentului, Li Keqiang a prognozat o creştere economică mai lentă în acest an, de 6% - 6,5%, în scădere de la obiectivul de aproximativ 6,5% în 2018. Acestă scădere vine pe fondul încetinirii economiei şi cu conflictul comercial cu SUA. Ca o contramăsură oficialii chinezi vor să sporească cheltuielile, să crească accesul firmelor străine la pieţele sale şi să reducă miliarde de dolari din impozite şi taxe.

Li Keqiang a spus celor 3.000 de delegaţi că reducerile de impozite şi comisioane pentru companii vor însuma aproape 2.000 de miliarde de yuani (298 de miliarde de dolari). TVA pentru sectoarele de transport şi construcţii va fi redusă de la 10% la 9%, iar TVA pentru producători va scădea de la 16% la 13%, a spus el.

Majorare buget militar

 

China îşi va majora bugetul militar cu 7,5%, până la 1.200 de miliarde de yuani.


Li Keqiang a mai spus că China va continua să aplice o politică monetară prudentă. China a redus rezervele băncilor comerciale de mai multe ori anul trecut pentru a stimula creditarea.

 

Vezi și: Când consilierii nu știu ce votează, prețurile explodează

 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24