8 răniţi într-o lovitură de rachetă rusă asupra unui centru cultural din estul Ucrainei

Fotografie creată de asim alnamat, de la Pexels
Fotografie creată de asim alnamat, de la Pexels

Cel puţin opt persoane, printre care un copil, au fost rănite într-o lovitură cu rachete ruse asupra unui centru cultural recent reconstruit la Lozova, în estul Ucrainei, au declarat vineri responsabili ucraineni, transmite AFP.

Iniţial, preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a anunţat pe Telegram că 'o rachetă rusă a lovit casa de cultură care tocmai fusese reconstruită. Şapte victime, printre care un copil de unsprezece ani'. Dar în cursul serii, guvernatorul regiunii, Oleg Sinegubov, a revizuit în creştere acest bilanţ, cu opt răniţi, printre care o fetiţă de 11 ani, toţi fiind loviţi de schije.

'Un incendiu a izbucnit în casa de cultură în urma loviturii cu rachetă'

'Un incendiu a izbucnit în casa de cultură în urma loviturii cu rachetă', a adăugat el, precizând că acesta a fost stins. Potrivit guvernatorului, au fost trase în total trei rachete, dintre care două au fost interceptate.

'Şi clădirile din vecinătate au fost distruse. Fără îndoială că ocupanţii au vizat direct casa de cultură', cel mai mare centru cultural din regiune cu peste 1.000 de locuri, a adăugat Sinegubov pe Telegram.

Şeful statului ucrainean şi-a însoţit mesajul cu o înregistrare video care arată o explozie puternică pulverizând clădirea într-un val de fum, în timp ce două maşini treceau pe lângă, una încercând apoi să fugă din zonă.

'Ocupanţii au identificat cultura, educaţia şi umanitatea ca duşmanii lor. Şi nu fac economie de nicio rachetă pentru aceştia', a denunţat Volodimir Zelenski. Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului ucrainean al Apărării, Oleksandr Motuzianik, situaţia de pe front era 'tensionată' vineri şi 'dădea semne de înrăutăţire'.

'Forţele de ocupaţie ruse efectuează tiruri intense de-a lungul liniei de contact şi încearcă să lovească adânc cu artileria în apărarea trupelor ucrainene', a spus el într-un briefing de presă, conform Agerpres.

Citește și - Canada interzice comerţul cu bunuri de lux cu Rusia şi sancţionează alte 14 persoane

Această interdicţie se înscrie în cadrul măsurilor similare luate de aliaţii săi precum Statele Unite şi Uniunea Europeană şi 'va contribui la atenuarea posibilităţii ca oligarhii ruşi să eludeze restricţiile de pe alte pieţe cu bunuri de lux', a indicat guvernul canadian într-un comunicat.

Ce vizează interdicția

Interdicţia vizează atât exportul de bunuri de lux în Rusia, cât şi importul din această ţară. Include, pentru export, produse precum alcool, tutun, anumite produse textile şi îmbrăcăminte sport, bijuterii, îmbrăcăminte şi accesorii de lux şi opere de artă.

'Bunurile care ar putea fi utilizate în producţia şi fabricarea de arme de către Rusia' sunt, de asemenea, interzise de Ottawa. Pentru importuri, Canada interzice cu începere de vineri fructele de mare, peştele şi diamantele neindustriale.

Potrivit guvernului, aceste produse au reprezentat în 2021 o valoare comercială de 76 de milioane de dolari canadieni (56 de milioane de euro). De asemenea, Canada sancţionează 14 persoane noi. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel