7 morți după ce un avion s-a prăbușit. Victimele se aflau la bord pentru un tur al liniilor Nazca

Fotografie creată de Dan Gold, de la Pexels
Fotografie creată de Dan Gold, de la Pexels

Șapte persoane au murit după ce avionul în care se aflau, pentru un tur al liniilor Nazca, s-a prăbuşit.

Un avion uşor care transporta turişti pentru un tur al liniilor Nazca din deşertul peruvian s-a prăbuşit, iar toate cele şapte persoane aflate la bord au murit. Poliţia locală a declarat că printre persoanele decedate se numără trei turişti olandezi, doi turişti chilieni şi doi piloți peruani.

Avionul s-a prăbuşit în apropiere de aerodromul Maria Reiche din oraşul Nazca, a declarat Juan Tirado, pompier în cadrul Companiei 82 de pompieri. „Nu există supravieţuitori", a spus el.

Şeful poliţiei din Nazca, Edgar Espinoza, a declarat jurnaliştilor că avionul a luat foc după ce s-a prăbuşit la sol.

Aero Santos, compania de turism care deţine avionul, a spus că aeronava transporta cinci turişti, un pilot şi un copilot, potrivit The Guardian.

Liniile Nazca, una dintre cele mai populare atracţii turistice din Peru, este un sit din patrimoniul mondial UNESCO care găzduieşte sute de geoglife gigantice datând de peste 2.000 de ani. Este vorba despre figuri care includ o pasăre colibri, o maimuţă, un păianjen, un pelican şi o balenă.

Regiunea protejată de 400 de kilometri pătraţi (250 de mile pătrate), care se află la aproximativ 450 de kilometri sud de capitala Lima, între oraşele Nazca şi Palpa, este adesea privită de turişti din aer pentru a obţine cea mai bună privelişte a uriaşelor figuri antice, transmite Mediafax. 

VEZI ȘI: Un pilot a refuzat să decoleze pe motiv că i s-a terminat tura. Revoltă printre pasagerii aeronavei

Un pilot al companiei Pakistan International Airlines (PIA) a refuzat să decoleze spre Islamabad, spunând că tura i s-a încheiat, declanșând un protest al pasagerilor care au refuzat să coboare din avion.

Conform administrației PIA, PK-9754 a decolat de la Riad, dar a aterizat în Dammam din cauza vremii nefavorabile. Căpitanul zborului a refuzat apoi să decoleze cu avionul spre Islamabad, spunând că timpul de serviciu s-a încheiat.

Pasagerii, iritați de întorsătura neașteptată a evenimentelor, au refuzat să coboare din avion în semn de protest. Cu toate acestea, securitatea aeroportului a fost chemată pentru a aduce situația sub control. Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel