Urmărește emisiunea live


600 de persoane și-au pierdut viața din cauza inundațiilor

Sursă foto: Unsplash (Sadiq Nafee)
Sursă foto: Unsplash (Sadiq Nafee)

Sute de persoane și-au pierdut viața în urma unor inundații catastrofale, care au stabilit un record negativ. 

Bilanțul morților în urma celor mai grave inundații pe care le-a înregistrat Nigeria în ultimul deceniu a depășit 600 de persoane, a scris duminică Ministerul Afacerilor Umanitare pe Twitter. Potrivit ministerului, peste 2 milioane de oameni au fost afectați de inundațiile care s-au răspândit în părți din sudul țării după un sezon ploios deosebit de umed.

Peste 200.000 de case au fost avariate total sau parțial, a adăugat ministerul.

La începutul acestei luni, Agenția Națională de Management al Urgențelor din Nigeria a avertizat cu privire la inundațiile catastrofale pentru statele situate de-a lungul cursurilor râurilor Niger și Benue, menționând că trei dintre rezervoarele supraumplute din Nigeria erau de așteptat să se reverse. NEMA a spus că eliberarea de apă în exces a unui baraj din Camerunul vecin a contribuit la inundații.

În timp ce multe părți din Nigeria sunt predispuse la inundații anuale, inundațiile din anumite zone au fost mai grave decât ultimele inundații majore din 2012, a declarat un oficial al Crucii Roșii din Kogi pentru CNN săptămâna trecută.

Dezastrele naturale continuă. Guvernul a emis o atenționare

Ministrul Afacerilor Umanitare din Nigeria, Sadiya Umar Farouq, a avertizat duminică că sunt probabile mai multe inundații și a îndemnat guvernele regionale să se pregătească în consecință.

„Facem apel la guvernele de stat, consiliile guvernamentale locale și comunitățile respective să se pregătească pentru mai multe inundații prin evacuarea persoanelor care locuiesc pe câmpiile inundabile către zone înalte, să furnizeze corturi și materiale de ajutor, apă dulce, precum și materiale medicale pentru un posibil focar de boli transmisibile”, a declarat duminică Ministerul Afacerilor Umanitare pe Twitter.

În curând, țara va implementa Planul național de pregătire și răspuns în caz de urgență la inundații, menit să îmbunătățească coordonarea eforturilor de răspuns la inundații. Potrivit ministerului, „ajutorul a fost îndreptat către fiecare stat al federației” și „multe guverne de stat nu s-au pregătit pentru inundații”.

O delegație organizată de minister va vizita guvernatorii de state din întreaga țară pentru a sugera consolidarea mecanismelor statelor de răspuns la inundații.

Inundații catastrofale în Florida

Uraganul Ian s-a abătut miercuri asupra Floridei și a făcut prăpăd, transmite Agerpres. Vânturile puternice şi ploile torenţiale care îl însoţesc au provocat deja inundaţii "catastrofale" şi pene de curent generalizate, informează AFP.

Puţin în afara traiectoriei uraganului, în apropiere de arhipelagul Keys, condiţiile nefavorabile au făcut ca o ambarcaţiune cu migranţi să se răstoarne, iar paza de coastă continuă să caute 20 de persoane, trei fiind salvate şi patru reuşind să înoate până la ţărm.

Însoţit de vânturi cu viteze de până la 185 km/h, Ian a atins uscatul de-a lungul coastei Cayo Costa, în sud-vestul statului, la ora locală 15:05 (19:05 GMT), potrivit Centrului Naţional pentru Uragane (NHC) din SUA. Uraganul a provocat inundaţii "catastrofale", a precizat centrul. Citește continuarea AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel