EXCLUSIV  5000 de locuri la facultate în USAMV. Peste 2300 sunt la BUGET. Date complete

Pixabay
Pixabay

Rectorul USAMV, Răzvan Teodorescu, a vorbit despre locurile pe care Universitatea le pune la bătaie anul acesta pentru cei care vor să devină studenți ai instituției. 

„Avem în componență 7 facultăți, Facultatea de Agricultură, Facultatea de Horticultură, Facultatea de Ingineria și Gestiunea Producțiilor Animaliere, Facultatea de Medicină Veterinară, Facultatea de Îmbunătățiri Funciare și Ingineria Mediului, Facultatea de Biotehnologii, Facultatea de Management și Dezvoltare Rurală. În cadrul acestor facultăți, cel puțin în anul acesta, avem undeva la 5.000 de locuri disponibile pentru absolvenții de liceu, dintre care, puțin peste 2.300 fiind locuri finanțate de la bugetul de stat. 1.400 de locuri sunt scoase anul acesta la concurs pentru absolvenții de liceu din toate acestea, restul de 900 sunt pentru programele de master pe care le avem. Avem undeva la 60 de programe în cadrul Universității, licență și master”, a declarat Răzvan Teodorescu, rectorul USAMV. 

În ultimii ani, tot mai mulți tineri s-au orientat spre cariere în domeniul veterinar, agricol și horticol. 

„Nu aș zice un interes crescut, ci un interes constant, aș folosi termenul de constant, pentru că și noi ne dorim să fim constanți în ceea ce facem și constant, de ce? Dacă ne uităm pe graficul demografic, ceea ce înseamnă de la un an la altul, sau cifrele de anul ăsta, câți elevi s-au înscris sau câți liceeni s-au înscris la Bacalaureat. Totodată, ne uităm puțin și în viitor, pentru că ne interesează în mod deosebit și ce se întâmplă la anul și peste doi ani. Ne-am uitat și la câți elevi s-au înscris la Evaluarea Națională și aici numărul este îngrijorător, este de 113.000. Mie asta mi se pare destul de îngrijorător în ceea ce privește România în ansamblu”, a mai completat rectorul. 

Despre ADMITEREA la USAMV: "Depunerea dosarelor a început deja, am deschis de ieri, 5 iulie, platforma online de admitere pentru cursuri de licenţă, şi se încheie pe 23 iulie. Cu o mică diferenţă la medicină veterinară, pentru că ei susţin şi acel test grilă online. La ei perioada se termină pe 21 iulie. Rezultatele sunt comunicate în următoarea zi după încheierea perioadei de admitere, urmând ca apoi să vedem confirmarea locurilor. Asta, la buget, se face când cel înscris aduce şi diploma de Bacalaureat. Cei care se văd pe listele respective la taxă nu trebuie să dispere. În cazul în care ceilalţi nu aduc diploma de Bacalaureat, cei de la taxă pot urca pe locuri de buget.” a declarat rectorul. Vezi aici mai mult

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel