50 de poliţişti din Indonezia, incluşi într-un program de slăbit

Un număr de 50 de poliţişti supraponderali dintr-o provincie indoneziană vor urma un regim de slăbit, care va include gimnastică aerobică, înot şi alergare, în cadrul unui program iniţiat de autorităţi pentru ca oamenii legii să fie în formă la locul de muncă, relatează vineri Reuters.

Poliţiştii din Java de Est vor fi monitorizaţi îndeaproape în timpul programului cu durata de două săptămâni şi vor primi sfaturi specializate de la specialişti în nutriţie şi medici, a indicat purtătorul de cuvânt Frans Barung Mangera.

Considerăm că personalul selectat nu are greutatea corporală ideală, a explicat Mangera.

Autorităţile au decis că valoarea greutăţii ideale a unui poliţist ar trebui să fie obţinută prin scăderea cifrei 110 din înălţimea acestuia, în centimetri, a mai spus Mangera.

Indonezia se confruntă în ultimii ani cu o creştere a numărului de persoane obeze, iar Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a estimat în 2016 că cel puţin 28% din cei 250 de milioane de locuitori din această ţară sunt supraponderali.

Un sondaj efectuat în 2018 pe 300.000 de familii a concluzionat că circa unul din cinci adulţi este obez, potrivit media indoneziene.

De vină pentru această situaţie sunt stilul de viaţă sedentar, dar şi alimentaţia bogată în ulei şi zahăr.

Mangera a declarat că programul ar putea fi extins în întreaga provincie Java de Est. Forma corpului este cea în funcţie de care se stabileşte dacă un poliţist este apt să servească, a adăugat Mangera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel