Coreea de Nord se pregăteşte pentru un al treilea test nuclear

coreea de nord
coreea de nord

Coreea de Nord a început săparea de tunele în complexul de teste nucleare în vederea pregătirii celui de-al treilea test, asigură duminică agenţia de presă sud-coreană Yonhap, care citează un înalt oficial sud-coreean.

Coreea de Nord a început să sape cel puţin două tunele la Punggye, în provincia Hamgyong de Nord (nord-estul ţării), complexul în care au fost făcute deja două teste nucleare, în octombrie 2006 şi mai 2009, potrivit acestui înalt oficial, citat de Yonhap, dar care a dorit să rămână anonim, conform Agerpres. 'Sunt semne evidente de pregătiri pentru un al treilea test nuclear', a afirmat acest oficial.

Acest test ar urma să fie efectuat pe bază de plutoniu, cantitatea deţinută de Pheniana permiţând fabricarea unui număr de şase-opt bombe, după cum afirmă Seul şi Washington. Phenian a prezentat în noiembrie unui om de ştiinţă american o uzină de îmbogăţire a uraniului, care poate fi, de asemenea, folosit la fabricarea de bombe atomice. La jumătatea lui decembrie, presa sud-coreeană, citând surse din cadrul serviciilor de informaţii, a relatat despre pregătirile în curs pentru un al treilea test nuclear, care ar urma să aibă loc în luna martie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel