4 copii au fost găsiți în viață, la 5 săptămâni după ce un avion s-a prăbușit în junglă. Președintele columbian, criticat aspru pentru cum a comunicat situația celor mici

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Patru copii au fost găsiți în viață, la cinci săptămâni după ce avionul în care călătoreau s-a prăbușit în junglă, însă președintele columbian Gustav Pedro a fost aspru criticat pentru modul în care a comunicat situația celor mici.

Copiii au fost salvați de armata columbiană, nu departe de locul unde s-a prăbușit aeronava Cessna 206. Trei adulți aflați la bord, inclusiv pilotul, și-au pierdut viața, potrivit Sky News.

Au fost efectuate căutări ale celor mici - care au vârste de 13, 9 și 4 ani, cel mai mic fiind de doar 11 luni.

Oficialii și-au exprimat în mod regulat încrederea că sunt încă în viață după ce au descoperit fructele aruncate pe care tinerii le-au mâncat pentru a supraviețui.

Salvatorii au descoperit, de asemenea, adăposturi improvizate făcute cu vegetație de junglă în timpul căutărilor.

Președintele columbian Gustav Petro a spus la acea vreme:

„O bucurie pentru întreaga țară! Cei patru copii care s-au pierdut... în jungla columbiană au apărut în viață“, a spus președintele.

Gustav Pedro, forțat să-și ceară scuze pentru modul în care a comunicat situația celor mici

La două săptămâni după dispariția lor, președintele Gustav Petro a fost forțat să-și ceară scuze pentru că a anunțat greșit că au fost găsiți în siguranță.

Acesta a fost criticat luna trecută, când a publicat un tweet pe contul său în care a anunțat că cei mici sunt în siguranță.

El a șters tweet-ul a doua zi spunând că informațiile nu au putut fi confirmate.

Cei patru frați erau din comunitatea indigenă Huitoto. Deși au fost găsiți subnutriți, niciunul dintre copii nu era în stare gravă, chiar și cel mai mic copil, care și-a petrecut ziua de naștere în junglă. Se crede că au supraviețuit mâncând din trusele de supraviețuire aruncate în junglă de echipa de căutare, dar educația pe care au primit-o de la bunica lor ar fi putut fi, de asemenea, vitală, a spus John Moreno, un lider indigen din Vaupes din apropiere.

„Aceasta este o pădure virgină, deasă și periculoasă... și ar fi folosit cunoștințele pe care le-au dobândit în comunitate, cunoștințele ancestrale, pentru a supraviețui”, a spus el pentru presa locală Cambio.

Două săptămâni mai târziu, aeronava a fost găsită, cu botul înfipt adânc în liziera din provincia Caquetá, la 175 km sud de San Jose de Guaviare. Trei cadavre de adulți, inclusiv cel al mamei copiilor, în vârstă de 33 de ani, au fost descoperite la fața locului, mai scrie TheGuardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel