36 de oameni au murit după ce o autostradă din China s-a prăbușit - Video

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Surparea unei porţiuni de autostradă în sudul Chinei a făcut 36 de morţi, conform unui nou bilanţ comunicat joi de presa de stat, scrie AFP.

Agenţia de presă Xinhua a transmis joi la orele 05.30 (miercuri, 21.20 GMT) faptul că '36 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar 30 de persoane au fost rănite', subliniind că vieţile celor răniţi nu sunt în pericol.

Douăzeci de vehicule au fost 'prinse' în surparea unei porţiuni de autostradă între oraşul Meizhou şi comitatul Dabu, în provincia Guangdong, care a avut loc miercuri în jurul orelor 02.10 (marţi, 18.10 GMT), în care au fost implicate 54 de persoane în total, transmise Xinhua.

Video

Televiziunea de stat CCTV a spus că surparea a fost un 'dezastru geologic natural', care a apărut 'sub impactul puternicelor ploi persistente'. Averse uriaşe s-au abătut în ultima perioadă în provincia industrială Guangdong, care are Canton ca și capitală, creându-se inundaţii grave şi alunecări de teren.

În ultimele zile, ploile torenţiale au fost mult mai intense decât în mod normal pentru această perioadă a anului chiar înainte de începerea sezonului musonilor. 'Intensificarea schimbărilor climatice' creşte probabilitatea unor 'ploi abundente care apar de obicei doar în lunile de vară', a zis luna trecută, la postul naţional de radio, Yin Zhijie, responsabil de prognozele hidrologice la ministerul chinez al resurselor de apă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel