Bilderberg, întâlnire secretă pentru strategia de dezvoltare a lumii

O grupare de politicieni, şefi de servicii secrete, miliardari, directori de bănci şi companii, precum şi membri ai caselor regale europene, cum au fost caracterizați de presă membrii grupului Bilderberg,  au participat la evenimentul de la hotelul de cinci stele, Grove a Wadford, din Hertfordshire, în nordul Londrei. Caracterizați ca  printre cei mai puternici oameni, membrii Bilderberg au pus la cale metode şi strategii pentru dezvoltarea "armonioasă" a lumii. Pe lista de invitaţi pot fi citite numele şefei FMI, Christine Lagarde, cel al președintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso şi a vicepresedintelui acestuia, Viviane Reding.

"Este un spectacol remarcabil - una dintre minunile naturii - şi cel mai interesant lucru care s-a întâmplat în localitatea Watford de la introducerea semafoarelor în sensul giratoriu de pe drumul A412. Zona din jurul hotelului este complet blocată: localnicii trebuie să-şi arate paşapoartele pentru a ajunge acasă“, scrie ironic cotidianul britanic The Guardian.

 Evenimentul este captivant şi pentru delegaţi. Conferinţa este apogeul din anul fiecărui plutocrat începând încă din 1954. Singurul an în care Bilderberg nu s-a organizat a fost 1976, după ce preşedintele fondator al grupului, Prinţul Bernhard al Olandei, a fost prins luând mită de la producătorul american de armament Lockheed Martin, scrie businessmagazin.ro.

„Este în contradicţie cu angajamentul din 2010 al ministrului de finanţe George Osborne privind «cea mai radicală agendă de transparenţă văzută vreodată de Marea Britanie»“, afirmă parlamentarul britanic Michael Meacher. Conferinţa este, în opinia acestuia, „o cabală antidemocratică privată a liderilor capitalismului occidental, care se întâlnesc în secret pentru a-şi menţine

Anul 2013 a adus însă un pic mai multă „atenţie“ pentru Bilderberg. La presiunea jurnaliştilor şi activiştilor au fost făcute concesii: pentru prima dată în 59 de ani a existat un birou de presă - neoficial, format din „voluntari“. În 2009, când conferinţa a fost organizată în Grecia, au fost doar câteva zeci de privitori, hărţuiţi şi arestaţi de poliţie. Anul acesta a adus o zonă special amenajată pentru presă, persoane de legătură din partea poliţiei, toalete portabile, o camionetă cu gustări, un colţ pentru vorbitori - toate ingrediente ale unui altfel de Bilderberg.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel