27 de câini, UCIȘI și abandonați în Parcul Național Retezat. 19 dintre ei erau pui

Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ

27 de cadavre de câine, dintre care 19 pui, au fost descoperite la marginea unei râpe din Retezat.

Potrivit Mediafax, oamenii legii au început o investigație după ce la marginea unei râpe din Parcul Național Retezat, județul Hunedoara, au fost descoperite 27 de trupuri neînsuflețite de câini, dintre care 19 erau pui. Inspectoratul de Poliție Județean Hunedoara a anunțat că polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor s-au sesizat cu privire la patul că, în zona Câmpușel din incinta parcului natural, persoane necunoscute ar fi ucis 27 de animale.

După ce i-au ucis, persoanele au abandonat cei 19 pui și 8 câini adulți în saci din material de plastic, pe marginea unei râpe. Acum, cadavrele câinilor au fost transportate la DSVSA Gorj în vederea efectuării necropsiilor. În acest caz, polițiștii au deschis un dosar penal pentru uciderea cu intenție, fără drept, a animalelor.

Pericol pentru turiști, efecte nocive asupra pânzei freatice

„Oameni și fapte... fapte deplorabile din păcate. Nu cred că se pot numi oameni!”, a reacționat un utilizator din România pe rețelele de socializare. „Cum poți să arunci cadavrele unor câini la marginea drumului, lângă un camping renumit la Câmpușel, județul Hunedoara?”.

Cadavrele pun în pericol turiștii acum, adaugă el. „Acum, turiștii sunt puși în pericol de urșii care pot veni la cadavre, să nu vorbim de efectul nociv al acestor cadavre la marginea apei. Oare ce se poate face, îmi pun și eu întrebare”, a mai spus utilizatorul.

Poliția animalelor, înființată în octombrie 2020

Fostul ministru al Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat anul trecut că guvernul a aprobat înfiinţarea Poliției Animalelor, care urma să aibă structuri în toate judeţele şi să funcționeze cu 488 de angajaţi şi 88 de medici veterinari. Poliția Animalelor urma să fie dotată la cel mai înalt nivel, pentru a putea interveni de urgenţă în salvarea animalelor.

„Guvernul României a aprobat, miercuri seara, prin ordonanţă de urgenţă, înfiinţarea Poliţiei Animalelor. O dorinţă a noastră a tuturor, un proiect care a fost supus unei dezbateri lungi, unei transparenţe publice, am discutat cu toţi cei care sunt implicaţi în acest domeniu, cu asociaţii pentru protecţia animalelor, cu specialişti”, a declarat la acele vremuri Vela.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel