21 noiembrie, Ziua Mondială a Televiziunii

21 noiembrie este Ziua Mondială a Televiziunii.

Anual, pe 21 noiembrie, în urma rezoluției Adunării Generale a Organizațiilor Națiunilor Unite din 1996, în întreaga lume este celebrată televiziunea.

Cu o istorie de peste un secol la nivel mondial, televiziunea a început să emită alb-negru în ultima zi a anului 1956, iar celebrarea sa este un bun prilej pentru a conştientiza impactul tot mai mare pe care aceasta îl are.

Conform ONU, Ziua Mondială a Televiziunii îşi propune să recunoască influenţa din ce în ce mai mare pe care televiziunea o exercită asupra proceselor de luare a deciziilor, în special prin atragerea atenţiei publice asupra conflictelor, ameninţărilor la adresa păcii şi a securităţii sau a altor aspecte vitale precum problemele economice şi sociale.

Impactul televiziunii în România

 

Potrivit ultimului raport al Observatorului Audiovizual European, numai anul trecut, producția TV de ficțiune din Uniunea Europeană a însumat aproximativ 920 de titluri, adică echivalentul a 16.400 de episoade și 11.000 de ore.

Tot ei arată că, în țara noastră, media timpului petrecut zilnic în fața televizorului este de 5,36 ore, România fiind lider detașat al consumului TV din Europa.

Anul acesta, tema sărbătorii pune accentul pe conținutul de calitate, pe capacitatea de a distra, informa și inspira milioane de oameni, pe care de altfel, acest mediu de comunicare îl oferă. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26