17 martie, Ziua mondială a Somnului. Cum să-ți amenajezi dormitorul pentru a dormi mai bine

Sursa foto: pxhere.com
Sursa foto: pxhere.com

Pe 17 martie este sărbătorită în întreaga lume Ziua Somnului, o ocazie importantă de a atrage atenția asupra prevenirii, gestionării și tratării numeroaselor tulburări legate de odihnă și de a ne aminti de valoarea și beneficiile unui somn bun și sănătos. 

Toată lumea este de acord că, pentru a crea un refugiu în care să dormi liniștit, să te odihnești și să te bucuri din plin de relaxarea binemeritată, ai nevoie de mixul potrivit de elemente, de la alegerea culorilor la cea a materialelor, de la textile la accesorii de mobilier.

1. Cromoterapia

Există mai multe palete de culori care ne pot face să ne relaxăm, unele mai comune și altele neașteptate. 

Albastrul, cu nuanțele sale, este recunoscut pentru efectul calmant, în timp ce verdele, capabil să ne reconecteze la natură, este o culoare perfectă pentru meditație. În general, atunci, culorile neutre de la alb la bej sunt întotdeauna recomandate. 

2. Țesături

Nu este deloc surprinzător faptul că cel mai bun material textil este cel din fibre naturale. De fapt, sinteticele au multe aspecte negative, nu sunt respirabile și te fac să transpiri mai mult păstrând umiditatea pe corp. Ceea ce este poate surprinzător este că există materiale potrivite fiecărui anotimp, care oferă confort și asigură temperatura optimă pe timpul nopții.

3. Plante

Trebuie să risipim falsul mit conform căruia plantele din dormitor nu ar trebui păstrate. Nu este doar o chestiune de decor, ci și un real beneficiu pentru sănătatea noastră, deoarece promovează somnul și ameliorează stresul acumulat în timpul zilei, scrie Today.

Printre cele recomandate pentru crearea unei mici oaza de relaxare se numara Aloe Vera, care produce oxigen pe timpul nopții; Sansevieria, care îmbunătățește calitatea aerului; Lavanda, care cu mirosul său intens are o putere de calmare și relaxare.

4. Iluminat

Dormitorul nu trebuie să fie niciodată prea luminos: dacă lumina exterioară se filtrează prin ferestre dimineața, somnul ar putea fi perturbat. Prin urmare, trebuie să încercăm să apelăm la protecțiile potrivite, precum perdele opace și măști pentru ochi; în plus, seara este mai bine să preferați luminile moi indirecte și reglabile. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel