13 persoane omorâte de fulger în Bangladesh

Cel puțin 13 persoane au murit și 20 au fost rănite, după ce un fulger a lovit vineri o moschee improvizată, dintr-un sat din nordul Bangladeshului, a anunțat poliția sâmbătă.

Fulgerul a lovit în timp ce oamenii se adunau pentru o seară specială de rugăciuni, numită taraweeh, care are loc îl luna musulmană sfântă, a Ramadan-ului. ”Fulgere succesive au lovit în timpul unei furtuni o casă din din satul Saraswati, transformată într-o moschee temporară, unde se adunaseră aproximativ 35 de persoane,” a declarat pentru CNN șeful poliției din Dharmapasha, Alam Bayes.

Satul Saraswati se află la 200 km distanță de capitala Dhaka. Ploile masive din ultima vreme au umflat râul Saraswati, facând dificil accesul în sat. ”Cum bărcile erau singurul mod prin care puteau fi transportate persoanele în afara satului, a durat câteva ore să-i cărăm pe cei cu răni grave la spital,” a spus Akm Mezanul Haque, un ofițer de poliție care a ajutat la operațiunea de salvare. Dintre cei 13 uciși de fulger, imanul și încă două persoane au murit la moschee, a precizat Alam Bayes. Acesta a mai subliniat că alți zece oameni au fost declarați morți la spitalul din Dharmapasha.

Rezidenții și poliția i-au dus pe cei răniți, majoritatea în stare critică, la spitalul din zonă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel